autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Ingrediente
500 g faina, 260 ml lapte, 70 g zahar, 50 g unt, 25 g drojdie(un cub), 1 ou, 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de vanilie, un praf de sare, Pentru uns, 1 ou, Pentru decor, zahar pudra, nuca de cocos, Pentru umplutura, 1 borcan dulceata de capsuni, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus in masina de paine laptele,esenta de vanilie,oul,zaharul,zaharul vanilat,sarea,untul moale,faina si la final draojdia.Cand aluatul este gata il scoatem din masina si il asezam la intr-un vas lasandu-l circa 40 min la dospit

dupa care impartim aluatul in 12 bucati(atatea mi-au iesit mie)

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina.Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal.Se umple cu dulceata,se presara nuca de cocos

si apoi se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa nu curga.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut.Se ung cu ou ,se pudreaza cu nuca de cocos

si se dau la cuptor la foc mic circa 20-25 min.Se lasa sa se raceasca



si apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Sunt delicioase si pot fi servite la micul dejun alaturi de o cana cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • Adriana Nichiforel , 26 aprilie 2014

    modul de preparare nu este prea exact. Adica nu se specifica cum se pune drojdia ( inmuiata in lapte caldut intai sau .....si n-am mai auzit sa se puna drijdia la urma); apoi, la ce temperatura se incinge cuptorul? oricum aceasta reteta am adaptat-o dupa o alta care este mult mai exacta pentru acelasi fel de placinte, doar ca sunt umplute cu nutela ( se pot umple cu orice defapt) si se cheama "Pariziene"

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

    Laura Maria ,aluatul se pate face si la mana nu numai la masina.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

    Laura pana faceti voi va servesc eu cu cate un corn.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

      multumesc Iuliana!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

      trimit cu drag Marius!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

      ma bucur ca iti plac Andrada!

    • Filip Laura Maria , 23 aprilie 2014

      si cine nu are masina de paine ce face?

    • Laura Irimia , 15 decembrie 2013

      modul de preparare nu este prea exact. Adica nu se specifica cum se pune drojdia ( inmuiata in lapte caldut intai sau .....si n-am mai auzit sa se puna drijdia la urma); apoi, la ce temperatura se incinge cuptorul? oricum aceasta reteta am adaptat-o dupa o alta care este mult mai exacta pentru acelasi fel de placinte, doar ca sunt umplute cu nutela ( se pot umple cu orice defapt) si se cheama "Pariziene"

    • Iuliana Agrijan , 15 decembrie 2013

      forte bun

    • Marius Virgil , 10 decembrie 2013

      modul de preparare nu este prea exact. Adica nu se specifica cum se pune drojdia ( inmuiata in lapte caldut intai sau .....si n-am mai auzit sa se puna drijdia la urma); apoi, la ce temperatura se incinge cuptorul? oricum aceasta reteta am adaptat-o dupa o alta care este mult mai exacta pentru acelasi fel de placinte, doar ca sunt umplute cu nutela ( se pot umple cu orice defapt) si se cheama "Pariziene"

    • Andrada Cristinariu , 10 decembrie 2013

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • nuca de cocos
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Laura Maria ,aluatul se pate face si la mana nu numai la masina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure