autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2013

Ingrediente
500 g faina, 260 ml lapte, 70 g zahar, 50 g unt, 25 g drojdie(un cub), 1 ou, 2 plicuri zahar vanilat, 1 fiola esenta de vanilie, un praf de sare, Pentru uns, 1 ou, Pentru decor, zahar pudra, nuca de cocos, Pentru umplutura, 1 borcan dulceata de capsuni, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus in masina de paine laptele,esenta de vanilie,oul,zaharul,zaharul vanilat,sarea,untul moale,faina si la final draojdia.Cand aluatul este gata il scoatem din masina si il asezam la intr-un vas lasandu-l circa 40 min la dospit

dupa care impartim aluatul in 12 bucati(atatea mi-au iesit mie)

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina.Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal.Se umple cu dulceata,se presara nuca de cocos

si apoi se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa nu curga.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut.Se ung cu ou ,se pudreaza cu nuca de cocos

si se dau la cuptor la foc mic circa 20-25 min.Se lasa sa se raceasca



si apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Sunt delicioase si pot fi servite la micul dejun alaturi de o cana cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Limonada

Limonada

Se rade coaja lamailor (doar partea galbena) si se pune la fiert in apa impreuna cu zaharul. Se da

20 voturi    8 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Biscuiti pentru ceai

Biscuiti pentru ceai

Se pune margarina la temperatura camerei, se adauga cele 2 oua, musli, zaharul, vanilia, nuca taiata

2 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Nichiforel , 26 aprilie 2014

    modul de preparare nu este prea exact. Adica nu se specifica cum se pune drojdia ( inmuiata in lapte caldut intai sau .....si n-am mai auzit sa se puna drijdia la urma); apoi, la ce temperatura se incinge cuptorul? oricum aceasta reteta am adaptat-o dupa o alta care este mult mai exacta pentru acelasi fel de placinte, doar ca sunt umplute cu nutela ( se pot umple cu orice defapt) si se cheama "Pariziene"

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

    Laura Maria ,aluatul se pate face si la mana nu numai la masina.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

    Laura pana faceti voi va servesc eu cu cate un corn.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

      multumesc Iuliana!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

      trimit cu drag Marius!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2014

      ma bucur ca iti plac Andrada!

    • Fara foto

      Filip Laura Maria , 23 aprilie 2014

      si cine nu are masina de paine ce face?

    • Fara foto

      Laura Irimia , 15 decembrie 2013

      modul de preparare nu este prea exact. Adica nu se specifica cum se pune drojdia ( inmuiata in lapte caldut intai sau .....si n-am mai auzit sa se puna drijdia la urma); apoi, la ce temperatura se incinge cuptorul? oricum aceasta reteta am adaptat-o dupa o alta care este mult mai exacta pentru acelasi fel de placinte, doar ca sunt umplute cu nutela ( se pot umple cu orice defapt) si se cheama "Pariziene"

    • Fara foto

      Iuliana Agrijan , 15 decembrie 2013

      forte bun

    • Fara foto

      Marius Virgil , 10 decembrie 2013

      modul de preparare nu este prea exact. Adica nu se specifica cum se pune drojdia ( inmuiata in lapte caldut intai sau .....si n-am mai auzit sa se puna drijdia la urma); apoi, la ce temperatura se incinge cuptorul? oricum aceasta reteta am adaptat-o dupa o alta care este mult mai exacta pentru acelasi fel de placinte, doar ca sunt umplute cu nutela ( se pot umple cu orice defapt) si se cheama "Pariziene"

    • Fara foto

      Andrada Cristinariu , 10 decembrie 2013

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • nuca de cocos
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Laura Maria ,aluatul se pate face si la mana nu numai la masina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Foi de post cu bulion