Cornuri cu marmelada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g marmelada
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 20 gr drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachetel de vanilie
  • 5 g sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut.In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut, pana se incorporeaza toata faina.Se adauga putin cate putin ulei, se framanta pana cand aluatul dospeste, se desprinde de pe maini.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.

aluatul se portioneaza in bucati de 100 g, se modeleaza niste mingiuti si se mai lasa 15 minute la crscut.Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema.

Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada , se ruleaza, formand un cornulet care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Se ung cu ou deasupra si se baga la cuptor, la foc potrivit cam 30 de minute.Apoi se scot si cand inca sunt fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise