autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu marmelada

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
250 g marmelada, 250 ml lapte, 500 g faina, 5 oua, 20 gr drojdie de bere, 50 g unt, 100 ml ulei, 150 g zahar, 1 sticluta esenta de rom, 1 pachetel de vanilie, 5 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut.In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut, pana se incorporeaza toata faina.Se adauga putin cate putin ulei, se framanta pana cand aluatul dospeste, se desprinde de pe maini.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.
aluatul se portioneaza in bucati de 100 g, se modeleaza niste mingiuti si se mai lasa 15 minute la crscut.Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema.
Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada , se ruleaza, formand un cornulet care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Se ung cu ou deasupra si se baga la cuptor, la foc potrivit cam 30 de minute.Apoi se scot si cand inca sunt fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu marmelada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de

12 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata

Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se

51 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g marmelada
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 20 gr drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachetel de vanilie
  • 5 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Boccelute cu visine