Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut.In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut, pana se incorporeaza toata faina.Se adauga putin cate putin ulei, se framanta pana cand aluatul dospeste, se desprinde de pe maini.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.
aluatul se portioneaza in bucati de 100 g, se modeleaza niste mingiuti si se mai lasa 15 minute la crscut.Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema.
Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada , se ruleaza, formand un cornulet care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Se ung cu ou deasupra si se baga la cuptor, la foc potrivit cam 30 de minute.Apoi se scot si cand inca sunt fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii