Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut.In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut, pana se incorporeaza toata faina.Se adauga putin cate putin ulei, se framanta pana cand aluatul dospeste, se desprinde de pe maini.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.
aluatul se portioneaza in bucati de 100 g, se modeleaza niste mingiuti si se mai lasa 15 minute la crscut.Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema.
Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada , se ruleaza, formand un cornulet care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Se ung cu ou deasupra si se baga la cuptor, la foc potrivit cam 30 de minute.Apoi se scot si cand inca sunt fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii