autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornuri cu marmelada

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
250 g marmelada, 250 ml lapte, 500 g faina, 5 oua, 20 gr drojdie de bere, 50 g unt, 100 ml ulei, 150 g zahar, 1 sticluta esenta de rom, 1 pachetel de vanilie, 5 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut.In 100 ml lapte se adauga zaharul si vanilia, se amesteca si se lasa la racit.Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas se amesteca faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut, pana se incorporeaza toata faina.Se adauga putin cate putin ulei, se framanta pana cand aluatul dospeste, se desprinde de pe maini.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.
aluatul se portioneaza in bucati de 100 g, se modeleaza niste mingiuti si se mai lasa 15 minute la crscut.Marmelada se amesteca cu romul si se subtiaza cu cateva albusuri, formand o crema.
Fiecare mingiuta se intinde pe planseta unsa cu ulei, la unul din capete se pune cate o lingura de marmelada , se ruleaza, formand un cornulet care se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.Se ung cu ou deasupra si se baga la cuptor, la foc potrivit cam 30 de minute.Apoi se scot si cand inca sunt fierbinti se ung cu un sirop format din apa cu zahar sau miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu marmelada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de

12 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu caise

Tarta cu caise

Preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g marmelada
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 20 gr drojdie de bere
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachetel de vanilie
  • 5 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Papanasi cu sos de capsuni