autor:

Truedelights

» » Aluaturi si Foietaje

Cornuri cu sunca

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
150 ml lapte, 1 lingurita zahar, 3 oua, 6 linguri ulei, 1 plic drojdie uscata, un praf de sare, aprox. 500 g faina, sunca sau parizer ,chimen

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat si se taie triunghiuri potrivite care se ung cu ou batut cu sare si piper.Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de sunca sau parizer , apoi se ruleaza aluatul de la baza spre varfuri ,dand forma de corn. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu chimen. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc aprox. 25 minute , pana capata o culoare rumena si frumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se amesteca oul,uleiul,smintina,sarea,apoi se pune faina cit cere aluatul ca sa rezulte o coca ce

7 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu ciuperci si cascaval

Pateuri cu ciuperci si cascaval

Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercile le taiem si le coacem pe

9 voturi    3 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iustina Zatyko , 19 octombrie 2013

    Au iesit super bune.

  • Fara foto

    Iustina Zatyko , 19 octombrie 2013

    Acum ma duc sa le fac si eu.

  • Fara foto

    Baciu Geta , 17 octombrie 2013

    sunt bune,eu am facut cu wriusteri

    • Fara foto

      Mari Klock , 17 octombrie 2013

      arata bine le voi incerca

    • Fara foto

      Raisa Banea , 17 octombrie 2013

      Le fac si eu ... odata!

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 17 octombrie 2013

      sunt bune

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Delicioase.Si prezentare eleganta ca intotdeauna!***** Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • aprox. 500 g faina
  • sunca sau parizer ,chimen

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioase.Si prezentare eleganta ca intotdeauna!***** Am salvat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
tarta cu ton