autor:

angi

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI FOARTE PUFOASE

Autor: angi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: angi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2013

Ingrediente
25 g drojdie,, 1 lingurita rasa de sare,, 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),, 250 ml lapte,, 500 g faina,, 25 g unt (Rama).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol,se face un vulcan ,se adauga drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut (din cei 250 ml). Lasam sa dospeasca ,dupa care adaugam celelalte ingrediente si framintam bine,pina se deslipeste de pe vas si de pe mana. Compozitia trebuie sa fie omogena. Se lasa la dospit cam o ora, acoperit cu un prosop de bucatarie. Dupa ce a dospit se imparte in doua. Din fiecare jumatate se intinde o foaie nu prea groasa, se taie in 8 raze si se umple cu ce doriti (fineti, dulceata, brinza dulce, brinza cu sunca). Se ruleaza de la exterior spre interior, se pun in tava cu hirtie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Se dau la cuptor pentru 20 minute la 170°C. Daca doriti se dau prin zahar pudra.
Se pune faina intr-un bol,se face un vulcan ,se adauga drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut (din cei 250 ml). Lasam sa dospeasca ,dupa
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI FOARTE PUFOASE" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Pizza mexicana

Pizza mexicana

Punem faina intr-un vas si amestecam cu drojdia.Adaugam laptele,uleiul si sarea. Framantam, dupa

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu usturoi si cartofi

Biscuiti cu usturoi si cartofi

Se pun cartoful si usturoiul la fiert ,se fierbe pana se inmoaie cartoful.Se scurge si se adauga

1 vot    4 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili , 01 mai 2016

    Foarte bune.Multumim.

  • Fara foto

    Iosu Raluca , 28 ianuarie 2016

    Cred ca e margarina Rama, unt nu cred ca exista!

  • Fara foto

    Catargiu Rodica , 11 ianuarie 2014

    Foarte buna reteta! Multumim

    • Fara foto

      Maria Marcu , 08 septembrie 2013

      buneeeeeeeeee

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 25 g drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),
  • 250 ml lapte,
  • 500 g faina,
  • 25 g unt (Rama).

Raporteaza reteta

Lili

Foarte bune.Multumim.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje