autor:

angi

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI FOARTE PUFOASE

Autor: angi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2013

Ingrediente
25 g drojdie,, 1 lingurita rasa de sare,, 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),, 250 ml lapte,, 500 g faina,, 25 g unt (Rama).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol,se face un vulcan ,se adauga drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut (din cei 250 ml). Lasam sa dospeasca ,dupa care adaugam celelalte ingrediente si framintam bine,pina se deslipeste de pe vas si de pe mana. Compozitia trebuie sa fie omogena. Se lasa la dospit cam o ora, acoperit cu un prosop de bucatarie. Dupa ce a dospit se imparte in doua. Din fiecare jumatate se intinde o foaie nu prea groasa, se taie in 8 raze si se umple cu ce doriti (fineti, dulceata, brinza dulce, brinza cu sunca). Se ruleaza de la exterior spre interior, se pun in tava cu hirtie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Se dau la cuptor pentru 20 minute la 170°C. Daca doriti se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI FOARTE PUFOASE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painici umplute cu branza

Painici umplute cu branza

Facem un aluat de paine din ou batut cu sare si zahar, drojdia dizolvata cu putin lapte, rasturnam

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Strudel Branza/Mere

Strudel Branza/Mere

Daca aveti chef de ceva bun, dar nu si timp sa stati in bucatarie va recomand acest preparat. Este

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili , 01 mai 2016

    Foarte bune.Multumim.

  • Fara foto

    Iosu Raluca , 28 ianuarie 2016

    Cred ca e margarina Rama, unt nu cred ca exista!

  • Fara foto

    Catargiu Rodica , 11 ianuarie 2014

    Foarte buna reteta! Multumim

    • Fara foto

      Maria Marcu , 08 septembrie 2013

      buneeeeeeeeee

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 25 g drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),
  • 250 ml lapte,
  • 500 g faina,
  • 25 g unt (Rama).

Raporteaza reteta

Lili

Foarte bune.Multumim.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie