autor:

angi

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI FOARTE PUFOASE

Autor: angi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2013

Ingrediente
25 g drojdie,, 1 lingurita rasa de sare,, 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),, 250 ml lapte,, 500 g faina,, 25 g unt (Rama).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol,se face un vulcan ,se adauga drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut (din cei 250 ml). Lasam sa dospeasca ,dupa care adaugam celelalte ingrediente si framintam bine,pina se deslipeste de pe vas si de pe mana. Compozitia trebuie sa fie omogena. Se lasa la dospit cam o ora, acoperit cu un prosop de bucatarie. Dupa ce a dospit se imparte in doua. Din fiecare jumatate se intinde o foaie nu prea groasa, se taie in 8 raze si se umple cu ce doriti (fineti, dulceata, brinza dulce, brinza cu sunca). Se ruleaza de la exterior spre interior, se pun in tava cu hirtie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Se dau la cuptor pentru 20 minute la 170°C. Daca doriti se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI FOARTE PUFOASE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 4 comentarii

  • Lili , 01 mai 2016

    Foarte bune.Multumim.

  • Iosu Raluca , 28 ianuarie 2016

    Cred ca e margarina Rama, unt nu cred ca exista!

  • Catargiu Rodica , 11 ianuarie 2014

    Foarte buna reteta! Multumim

    • Maria Marcu , 08 septembrie 2013

      buneeeeeeeeee

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 25 g drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),
  • 250 ml lapte,
  • 500 g faina,
  • 25 g unt (Rama).

Raporteaza reteta

Lili

Foarte bune.Multumim.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele mici cu cartofi