autor:

angi

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI FOARTE PUFOASE

Autor: angi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 august 2013

Ingrediente
25 g drojdie,, 1 lingurita rasa de sare,, 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),, 250 ml lapte,, 500 g faina,, 25 g unt (Rama).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol,se face un vulcan ,se adauga drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut (din cei 250 ml). Lasam sa dospeasca ,dupa care adaugam celelalte ingrediente si framintam bine,pina se deslipeste de pe vas si de pe mana. Compozitia trebuie sa fie omogena. Se lasa la dospit cam o ora, acoperit cu un prosop de bucatarie. Dupa ce a dospit se imparte in doua. Din fiecare jumatate se intinde o foaie nu prea groasa, se taie in 8 raze si se umple cu ce doriti (fineti, dulceata, brinza dulce, brinza cu sunca). Se ruleaza de la exterior spre interior, se pun in tava cu hirtie de copt si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Se dau la cuptor pentru 20 minute la 170°C. Daca doriti se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI FOARTE PUFOASE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul,dupa care se adauga iaurtul si esenta de lamaie. Intr-o tava

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc. Drojdia o dizolvam

7 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili , 01 mai 2016

    Foarte bune.Multumim.

  • Fara foto

    Iosu Raluca , 28 ianuarie 2016

    Cred ca e margarina Rama, unt nu cred ca exista!

  • Fara foto

    Catargiu Rodica , 11 ianuarie 2014

    Foarte buna reteta! Multumim

    • Fara foto

      Maria Marcu , 08 septembrie 2013

      buneeeeeeeeee

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 25 g drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 2 linguri de miere (poate sa fie si zaharisita),
  • 250 ml lapte,
  • 500 g faina,
  • 25 g unt (Rama).

Raporteaza reteta

Lili

Foarte bune.Multumim.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa