autor:

Stan Elena

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI IN DOUA CULORI

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
1Kg.faina, ½ L lapte se fierbe si se amesteca cu 4 linguri zahar si 1 lingurita sare., Se lasa sa se raceasca laptele si pe urma se pune in comp :, -1 pachetel de drojdie mic., -2 pachete de praf de copt stinse cu lapte rece., -250 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale.
O parte ramane alba si una se pune cacao.

Fiecare parte se imparte in 6 buc ,apoi in 12 buc.
6 albe +6 cacao
Se intinde o parte cacao,deasupra se pune una alba.Se imparte ca la cornulete.
Iti ies 6x8=48 cornulete
Se umple cu rahat sau finetti.


Se coc (nu se lasa mult la cuptor).Dupa aceea se dau prin siropul rece si prin nuca de cocos.

Sirop : 1 cana zahar
1 cana apa
Se fierb pana se topeste zaharul.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI IN DOUA CULORI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri in doua culori, de post

Cornuri in doua culori, de post

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam

16 voturi    4 comentarii
2h
Retete de post
Merdenele cu branza

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

49 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deva Iaby , 14 iunie 2014

    deva iaby

  • Fara foto

    Ionela Hd , 30 august 2013

    ionela hd

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

    • Fara foto

      maria , 29 august 2009

      La sirop puteti adauga putina esenta rom, sunt si mai delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Arata super si cred ca sunt si foarte gustoase,felicitari.

    • Fara foto

      myhaela , 15 iunie 2009

      Cacaoa cum trebuie bagata, praf sau lichida (amestecata cu lapte sau apa)?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Ce frumos arata si ce pofta mi s-a facut!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 1Kg.faina
  • ½ L lapte se fierbe si se amesteca cu 4 linguri zahar si 1 lingurita sare.
  • Se lasa sa se raceasca laptele si pe urma se pune in comp :
  • -1 pachetel de drojdie mic.
  • -2 pachete de praf de copt stinse cu lapte rece.
  • -250 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi
TIRAMISU

TIRAMISU

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se albesc, se pune cutia cu mascarpone si se amesteca.Albusurile

82 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
tarta de zmeura