autor:

Stan Elena

» » Aluaturi si Foietaje

CORNURI IN DOUA CULORI

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
1Kg.faina, ½ L lapte se fierbe si se amesteca cu 4 linguri zahar si 1 lingurita sare., Se lasa sa se raceasca laptele si pe urma se pune in comp :, -1 pachetel de drojdie mic., -2 pachete de praf de copt stinse cu lapte rece., -250 ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale.
O parte ramane alba si una se pune cacao.

Fiecare parte se imparte in 6 buc ,apoi in 12 buc.
6 albe +6 cacao
Se intinde o parte cacao,deasupra se pune una alba.Se imparte ca la cornulete.
Iti ies 6x8=48 cornulete
Se umple cu rahat sau finetti.


Se coc (nu se lasa mult la cuptor).Dupa aceea se dau prin siropul rece si prin nuca de cocos.

Sirop : 1 cana zahar
1 cana apa
Se fierb pana se topeste zaharul.
Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale.
O parte ramane alba si una se pune cacao.

Fiecare parte se imparte in 6 buc
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNURI IN DOUA CULORI" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Cornuri in doua culori, de post

Cornuri in doua culori, de post

Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam

15 voturi    4 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Floricica cu susan

Floricica cu susan

Pentru framantat am folosit masina de paine..................ordinea in care am pus ingredientele

4 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Deva Iaby , 14 iunie 2014

    deva iaby

  • Fara foto

    Ionela Hd , 30 august 2013

    ionela hd

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

    • Fara foto

      maria , 29 august 2009

      La sirop puteti adauga putina esenta rom, sunt si mai delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Arata super si cred ca sunt si foarte gustoase,felicitari.

    • Fara foto

      myhaela , 15 iunie 2009

      Cacaoa cum trebuie bagata, praf sau lichida (amestecata cu lapte sau apa)?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Ce frumos arata si ce pofta mi s-a facut!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 1Kg.faina
  • ½ L lapte se fierbe si se amesteca cu 4 linguri zahar si 1 lingurita sare.
  • Se lasa sa se raceasca laptele si pe urma se pune in comp :
  • -1 pachetel de drojdie mic.
  • -2 pachete de praf de copt stinse cu lapte rece.
  • -250 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
Ciocolata de casa in 3 straturi

Ciocolata de casa in 3 straturi

1 pachet de lapte praf se imparte in trei castroane. Primul castron se amesteca laptele praf cu

5 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Pastrama de miel

Pastrama de miel

Speli carnea de miel si o portionezi.Usturoiul curatat se piseaza si se amesteca cu vinul,foile de

18 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje