autor:

NADIA MARIA

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri pentru micul dejun

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
- 500 g faina de grau, - 300 ml apa calduta ( putin mai calduta decat temp. camerei), - 4 linguri cu ulei, - 1 lingurita de sare, - 1 lingura zahar, - 25 g drojdie proaspata, - 1 ou pentru uns, - sare mare,susan, mac pentru presarat pe deasupra

Dificultate: Redusa Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta ordine) si se framanta bine formand o coca ce se lasa la dospit cca. 1 ora ( coca trebuie sa-si dubleze volumul)
Se imparte coca in 10 - 12 parti. se unge masa cu ulei si se intinde subtire fiecare gramajoara si se ruleaza formand un bastonas ce se pune in tava cu hartie de copt si se da forma de corn. Se unge cu ou batut se presara cu sare, seminte de susan,mac si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200ºC .Se tin la cuptor 20-25 minute depinde de cuptor ,(pana ce devin rumene)

Eu am facut 4 bucati umplute cu praf de cacao dulce si le-am lasat sub forma de batoane.Pe deasupra am presarat zahar dupa ce le-am uns cu ou batut.

Se serves cu sana sau iaurt, smantana, sau unse cu unt.

Daca nu se foloseste ou pentru uns pe deasupra ci putin ulei se pot consuma de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

26 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Iulia

    Iulia (Chef de cuisine) , 07 mai 2012

    Ce bine arata! Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase!

  • Bogdan

    Bogdan (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Felicitari! Ai o rabdare fantastica sa faci cornurile. Mi-am salvat reteta si o s-o pregatesc si eu intr-o zi.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte frumoase cornuletele tale si foarte bune pentru micul dejun cu unt.

    • Fara foto

      NADIA MARIA , 10 martie 2010

      Ai dreptate Mariana, de aceea imi plac atat de mult.Le prefer a celo dulci ce sunt acum prin comert, cu zaharul ala lipicios.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Cornurile tale mi-aduc aminte de cornurile pe care le cumparam in pauza mare cand eram eleva. Costa 25 de ani unul si erau foarte gustoase. Am salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Imi place tare mult acest aluat...,iar cornuletele arata grozav...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bine arata.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      arata bine cred ca sunt la fel de gustoase

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bine arata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Deliciose ! cornuletele si ce bine arata...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      ce bine arata,le salvez!sper sa-mi iasa si mie

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      ti-au iesit foarte frumos.si eu folosesc un aluat asemanator ptr chifle.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • - 500 g faina de grau
  • - 300 ml apa calduta ( putin mai calduta decat temp. camerei)
  • - 4 linguri cu ulei
  • - 1 lingurita de sare
  • - 1 lingura zahar
  • - 25 g drojdie proaspata
  • - 1 ou pentru uns
  • - sare mare,susan
  • mac pentru presarat pe deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Iulia (Chef de cuisine)

Ce bine arata! Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti dietetici