autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu magiun

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2013

Ingrediente
1 ou, 5 linguri unt, 200 gr iaurt, 100 ml lapte, 25 gr drojdie, 3 linguri zahar, 600-700 gr faina, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite zahar vanilat, un praf de sare, magiun, zahar pudra vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibric pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana.
Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam.
Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam.
Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina.
Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute.
Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile.
Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire.
Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie.
Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.
La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat.
Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt o bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu magiun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cookies

Cookies

Se amesteca mai intai untul cu margarina. se adauga zaharul si zaharul brun, apoi un praf de sare,

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema

Rulada cu crema

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 12 septembrie 2014

    Se poate!

  • Fara foto

    Elena Mierlita , 09 septembrie 2014

    Se pot unge pe deasupra cu ou vor arata mai bn.

  • Fara foto

    Getuta Gerda , 09 octombrie 2013

    minunate dimineata cu o cana de ceai

    • Fara foto

      Doinita Drilea , 09 octombrie 2013

      multumim ptr. reteta ,voi incerca si eu par sa fie delicioase !!

    • Fara foto

      Viviana Budai , 09 octombrie 2013

      SUNT FOARTE BUNE!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 5 linguri unt
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 600-700 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • un praf de sare
  • magiun
  • zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tiramisu