Cornuri pufoase cu magiun

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Cornuri pufoase cu magiun

Ingrediente

  • 1 ou
  • 5 linguri unt
  • 200 gr iaurt
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 600-700 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • un praf de sare
  • magiun
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei.

Laptele il punem intr-un ibric pe foc pana devine caldut.

Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.

Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana.

Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam.

Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam.

Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina.

Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.

Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute.

Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile.

Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire.

Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie.

Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.

La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat.

Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.

Sunt o bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise