Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibric pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana.
Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam.
Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam.
Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina.
Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute.
Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile.
Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire.
Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie.
Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.
La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat.
Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt o bunatate!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii