Cornuri pufoase cu rahat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cornuri pufoase cu rahat

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g unt
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 g rahat
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia in el sa se dizolve.

Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si framantam bine adaugand treptat laptele cu drojdia. Aluatul trebuie framantat 15-20 de minute.

Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 4 parti egale.Intindem fiecare bucata pe masa infainata ,intr-o foaie cu diametrul de 15 cm (aproximativ) pe care o vom taia in 4 triunghiuri.

Asezam in partea lata bucati de rahat, rulam si formam cornurile

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si le lasam la crescut 20-25 de minute.

Le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise