autor:

tania

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, -800 g faina, -4 oua, -200 g zahar, -450-500 ml lapte, -3 linguri drojdie uscata, -100 g unt, -100 ml ulei, -50 g stafide, -un praf de sare, -vanilie, Umplutura:, -200 g nuca macinata mai mare, -100 g ciocolata cu lapte, -3-4 linguri nutella, -2-3 linguri lapte, Pentru uns:, -un ou, -30 g unt pentru uns tavile(sau hartie de copt), -2-3 linguri mac

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Am decis ca pe langa cornurile fragede sa fac si cateva inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc in mod special saptamana dedicata iubirii.Asta nu inseamna ca nu putem face aceste inimioare si in oricare zi a anului.Aluatul fiind foarte pufos si aromat ne putem rasfata oricand.
Si acum sa trecem la lucru...! Se freaca drojdia cu o lingura de zahar si lapte caldut.Se cerne faina in vasul in care vrem sa framantam, se face un loc la mijloc unde se va pune drojdia si se lasa sa dospeasca timp de10 minute, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer rece.Intre timp mixam cele 4 galbenusuri si numai 2 dintre albusuri cu zahar, pana cand compozitia va deveni ca o crema apoi adaugam sarea, esenta de vanilie, stafidele, coaja lamaie rasa fin si jumatate din laptele caldut.Se mixeaza bine pana cand totul devine omogen.Dupa ce drojdia a dospit turnam compozitia mixata deasupra si se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana si se toarna putin cate putin din laptele caldut ramas si incepem sa framantam pana se obtine un aluat moale.Punem aluatul pe masa de lucru si-l framantam bine adaugand din ulei si untul topit.Deci grasimea se adauga treptat si se framanta, iar cand s-a incorporat in aluat se adauga alta cantitate si procedam asa pana cand se termina.Cu cat se framanta aluatul mai mult cu atat devine mai pufos.Framantatul se termina atunci cand am terminat grasimea.Aluatul trebuie sa fie destul de moale si pufos.Daca simtim ca aluatul e putin mai tare se adauga putin iaurt cald si se va framanta din nou pana cand aluatul devine moale si pufos.Operatia de framantat dureaza de la 35-40 de minute.Dupa framantat, aluatul se acopera si se pune la dospit langa aragaz sau o sursa de caldura timp de o ora, pana cand isi dubleaza volumul.Este foarte important ca in incaperea in care se pastreaza aluatul sa fie cald tot timpul, astfel aluatul va creste foarte frumos.Intre timp pregatim umplutura.Topim ciocolata pe baie de abur la care adaugam 2-3 linguri de lapte, 3 -4 linguri de nutella si nuca pisata mai mare.Le amestecam toate bine, dar sa avem grija sa nu fie prea moale ca sa nu iese umplutura din cornuri atunci cand le coacem.Daca dorim ca umplutura sa fie mai dulce se adauga putin zahar, dupa gust.Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina si se imparte in 2 parti egale.Prima bucata o impartim din nou in 2, iar acestea se vor intinde in 2 foi rotunde (cam cat o farfurie mare intinsa) care se taie in raze, in opt bucati.Capetele din exterior se vor cresta putin, ca atunci cand se ruleaza sa nu iese umplutura.Punem pe fiecare bucata de aluat cate o lingura de umplutura dupa care se rasuceste in forma de corn, din exterior spre interior.Se vor pune in tava unsa cu putin unt sau se foloseste hartie de copt, apoi se lasa sa creasca 10-15 min.Cu a doua foaie procedam la fel.Din aluatul ramas vom face inimioare umplute.
Cum procedam? Aluatul se va imparti in 8 sau 10 bucati, depinde cat de mare dorim sa fie inimioara.Se ia pe rand fiecare bucata si se va intinde o foaie mica, nu prea subtire,(ca si grosimea cornurilor) pe care o ungem cu nuca si ciocolata, apoi se ruleaza, se taie in jumatate pe lungime fara ca sa ajungem la capatul ei.Deci va fi taiata in jur de 3 sferturi, apoi se trag cele 2 capete spre interior si se unesc sub forma de inima.Sa nu ne ingrijoram daca a iesit putin din umplutura pentru ca dupa coacere va avea un aspect deosebit de frumos(urmariti si pozele postate, ca sigur va vor fi de folos). Se vor intinde si umple toate bucatile in acelasi mod, pana se vor termina toate inimioarele.Se pun in tava unsa, ca si cornurile, si se lasa sa creasca 10 minute dupa care se ung cu ou, iar peste cornuri se presara mac si se coc la foc iute in cuptorul deja preincalzit, la temperatura 180 de grade, in jur de 20 de minute, apoi se vor rumeni.Se lasa 5-10 minute sa se raceasca, dupa care le vom scoate pe un platou.Sunt foarte gustoase si pufoase, se servesc calde sau reci.Inimioarele au un aspect deosebit si au fost apreciate de toti cei care le-au gustat..!
Aceste cornuri fiind din aluat de cozonac se pot umplute si cu mac, magiun, branza dulce sau orice dorim noi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele din branza cu amestec de gem

Prajiturele din branza cu amestec de gem

Incalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam o tava de muffins. Intr-un bol amestecam faina de biscuiti

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -800 g faina
  • -4 oua
  • -200 g zahar
  • -450-500 ml lapte
  • -3 linguri drojdie uscata
  • -100 g unt
  • -100 ml ulei
  • -50 g stafide
  • -un praf de sare
  • -vanilie
  • Umplutura:
  • -200 g nuca macinata mai mare
  • -100 g ciocolata cu lapte
  • -3-4 linguri nutella
  • -2-3 linguri lapte
  • Pentru uns:
  • -un ou
  • -30 g unt pentru uns tavile(sau hartie de copt)
  • -2-3 linguri mac

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu branza dulce de vaci