Se usucă merele cu carne mai tare, accrişoare, cu pulpa albă.
Merele trebuie curăţate cât mai subţire. Se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie inele subţiri, egale ca grosime. Se usuca separat merele de soiuri diferite.
Le punem imediat , pe măsură ce le curăţăm, în apă sărată şi uşor acrită cu puţin oţet. Apoi merele se opăresc 1-4 minute.
Pentru mere, mai avantajoasă este aburirrea fructelor care face ca merele uscate să nu se scorojească. Aburirea se face astfel: punem merele intr-o sită pusă deasupra unui vas cu apă acrită clocotită şi le lasăm doar câteva minute până când fellile de mere devin elastice, dar nu sfărâmicioase.
Inelele de mere se aşază pe grătare, într-un singur strat, şi se dau imediat la căldură sa se usuce. Sunt uscate când nu se mai simt umede la pipăit.
Merele se pot usca si necurăţate, dar nu ies aşa bune, sunt mai închise la culoare. Aşa le făceam când eram copii şi le înşiram pe aţă, la soare.
Se consumă înmuiate în apă sau aşa cum sunt. Se spală întâi bine în apă calduţă. Se punapoi într-o sita şi se ţin câteva minute deasupra unui vas cu apă care clocoteşte. Pot fi fierte în apa în care se înmoaie si se adaugă puţin zahăr.
Dictionar
corobeţe(regionalism) = fructe uscate

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii