autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Corobeţe(mere uscate)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
mere acrioşoare, tari, cu pulpa albă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se usucă merele cu carne mai tare, accrişoare, cu pulpa albă.
Merele trebuie curăţate cât mai subţire. Se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie inele subţiri, egale ca grosime. Se usuca separat merele de soiuri diferite.
Le punem imediat , pe măsură ce le curăţăm, în apă sărată şi uşor acrită cu puţin oţet. Apoi merele se opăresc 1-4 minute.
Pentru mere, mai avantajoasă este aburirrea fructelor care face ca merele uscate să nu se scorojească. Aburirea se face astfel: punem merele intr-o sită pusă deasupra unui vas cu apă acrită clocotită şi le lasăm doar câteva minute până când fellile de mere devin elastice, dar nu sfărâmicioase.
Inelele de mere se aşază pe grătare, într-un singur strat, şi se dau imediat la căldură sa se usuce. Sunt uscate când nu se mai simt umede la pipăit.
Merele se pot usca si necurăţate, dar nu ies aşa bune, sunt mai închise la culoare. Aşa le făceam când eram copii şi le înşiram pe aţă, la soare.
Se consumă înmuiate în apă sau aşa cum sunt. Se spală întâi bine în apă calduţă. Se punapoi într-o sita şi se ţin câteva minute deasupra unui vas cu apă care clocoteşte. Pot fi fierte în apa în care se înmoaie si se adaugă puţin zahăr.

Dictionar
corobeţe(regionalism) = fructe uscate
Daca ti-a placut reteta noastra "Corobeţe(mere uscate)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 iulie 2014

    1. curătat de coajă 2. scos căsută cu sămburi 3. taiat inele 4.opărit 5. uscat

  • Alexandru Dragomir Jalba , 08 aprilie 2014

    Nota 0 taiat in patru pentru ordinea in care prezentati evenimentele.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Cand eram mica mancam la bunica dar nu am stiut niciodata cum le facea... o sa incerc reteta ta cu siguranta sunt foarte bune...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Interesant si util in acelas timp.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Eu le zic" poame",sunt foarte bune mi-ai adus aminte de copilarie...........felicitari....*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Nu am stiut de acest proces...foarte utilã reteta!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte pretiose indicatiile date de tine. Multumim!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • mere acrioşoare
  • tari
  • cu pulpa albă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

1. curătat de coajă 2. scos căsută cu sămburi 3. taiat inele 4.opărit 5. uscat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata din pepene galben si mere Golden