autor:

KatrinC

» » Aperitive

Coronita cu Carne si Spanac

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2011

Ingrediente
Ingredinete pentru o coronita:, Aluat:, -un ou, -70 g unt sau margarina, -un praf sare, -20 g drojdie proaspata, -1 lingurita zahar, -faina, , Umplutura:, -200 g carne tocata, -200 g spanac, -3 cepe, -un catel usturoi, -sare, piper dupa gust, -un varf lingurita de cimbru, -un ou crud, -seminte de mac sau susan sau in (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Si fiindca spanacul in aceasta perioada este la moda, mi-am zis sa fiu si eu in Trend :)
1. Incepem cu prepararea aluatului:
Drojdia se freaca cu lingurita de zahar pana se lichefiaza. Se adauga margarina, oul, sarea si faina cat sa obtinem un alut usor modelabil, insa sa nu ni se lipeasca de maini. Il invelim in folie alimentara si il punem undeva la caldut (eu am incalzit cuptorul pentru 2 minute si intre timp de ocupam de umplutura.
2. Carnea se pune la prajit in 2 linguri ulei.
3. Ceapa se taie marunt si se adauga peste carne, se amesteca bine si se lasa la inabusit la foc mediu.
4. Frunzele de spanac, spalate si curatate de codite se maruntesc si aproape de final se adauga si ele peste carne. Atentie !!! Nu prajiti prea mult carnea cu ceapa, fiindca mai urmeaza ca sa le dati si la cuptor.
5. Se pipareaza, sareaza dupa gust, se adauga cimbrul si usturoiul taiat marunt si se amesteca totul bine. Si pentru ca mi se paruse prea alba compozitia eu am adaugat un virf de lingura de pasta facuta toamna tarziu din ardei rosu si care se pastreaza la borcan. Puteti pune un pic boia sau nu puneti nimic, cum doriti.
6. Se lasa un pic umplutura sa se racoreasca si apoi se adauga oul crud. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pana ne ocupam de pregatirea foii de aluat, care se face in felul urmator:
7. Se ia o bucata de hartie de copt si se intinde foaia de aluat cu sucitorul. Am intins direct pe hartie ca ulterior sa n-o mai mut de pe suprafata de lucru pe hartie. Cu o farfurie se delimiteaza un cerc, si pornind din mijlocul acestuia se incep a taia triunghiuri, 8 la numar. Se transfera hartia cu tot cu aluat in tava (eu am folosit o tava cu diametrul de 30 cm) si pe marginile foii ramase libere se pune umplutura. Ridicati tringhiurile obtinute in centru peste umplutura si apasati cu degetul umed sa se lipeasca bine. Ungeti tringhiurile de aluat cu un pic ou crud. Puteti presara deasupra seminte de susan, in sau mac. Eu am uitat de ele, insa pentru masa de Paste cu siguranta n-o sa le uit :)
8. Puneti tava cu coronita la un loc caldut si lasati sa creasca cca 1 ora.
9. Coaceti la 200 grade, pana cind alutul capata o tenta aurie.
Pofta mareee !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu Carne si Spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftele

Chiftele

Se taie ceapa marunt, care se adauga peste carnea tocata, cartoful se da pe razatoare si usturoiul

21 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulouri de sunca pane umplute cu cascaval

Rulouri de sunca pane umplute cu cascaval

Pe felia de sunca sau parizer se aseaza felia de cascaval si se ruleaza strans. Se trece prin amestecul

5 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    minunata prezentare ;felicitari

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Ce frumoasa si aromata!*****

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    FELICITARI !!!!!! Arata demential ,iar de gust ce sa mai spun !!!! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      wow....ce bine arata si cred ca e tare gustos!Ai de la mine *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Ingredinete pentru o coronita:
  • Aluat:
  • -un ou
  • -70 g unt sau margarina
  • -un praf sare
  • -20 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -faina
  • Umplutura:
  • -200 g carne tocata
  • -200 g spanac
  • -3 cepe
  • -un catel usturoi
  • -sare
  • piper dupa gust
  • -un varf lingurita de cimbru
  • -un ou crud
  • -seminte de mac sau susan sau in (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

minunata prezentare ;felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute marinate