Mai intai se face maiaua, deci drojdia se pune intr-un castronel cu 50 ml lapte si o lingurita de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.
Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul,praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .
Se framanta toate cca 20 minute, daca aveti masina de facut paine, este foarte bine ca face ea toata munca...;-), dupa care se lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, ferit de curent.
Dupa ce aluatul a dospit, se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete.
Dupa ce am intins ciocolata uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce am format ruloul, il taiam in rondele de cca 2 cm.
In tava de tort, punem hartie de copt si aranjam in marginea tavii rondelele in cerc, petrecandu-se una cate una pana obtinem un cerc, si lasam la dospit pentru inca 1 ora.
Amestecam un galbenus cu lapte, si ungem coronita cu o pensula. Deasupra presaram zahar si dam la cuptor la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii