autor:

NainaKitchen

» » Dulciuri diverse

Coronita cu ciocolata

Autor: NainaKitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NainaKitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
Aluat:, 600 gr faina, 75 gr unt, 2 oua, 25 gr drojdie, 200 ml lapte caldut, esente ( eu am pus de portocale), 4 linguri zahar, un strop de sare, Pentru uns foaia ne trebuie 50 gr unt topit, Pentru umplutura: ciocolata taiata marunt (2-3 ciocolate), Pentru uns deasupra: 1 galbenus, 50 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Mai intai se face maiaua, deci drojdia se pune intr-un castronel cu 50 ml lapte si o lingurita de zahar, si se lasa langa o sursa de caldura pana cand creste.
Faina se pune intr-un castron mare, se toarna drojdia, zaharul,praful de sare, untul taiat cubulete, laptele, ouale si esentele .
Se framanta toate cca 20 minute, daca aveti masina de facut paine, este foarte bine ca face ea toata munca...;-), dupa care se lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, ferit de curent.
Dupa ce aluatul a dospit, se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie de cca 1 cm care se unge cu untul topit si se presara ciocolata taiata cubulete.
Dupa ce am intins ciocolata uniform pe toata suprafata, rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou. Dupa ce am format ruloul, il taiam in rondele de cca 2 cm.
In tava de tort, punem hartie de copt si aranjam in marginea tavii rondelele in cerc, petrecandu-se una cate una pana obtinem un cerc, si lasam la dospit pentru inca 1 ora.
Amestecam un galbenus cu lapte, si ungem coronita cu o pensula. Deasupra presaram zahar si dam la cuptor la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Blatul : Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 75 gr unt
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • esente ( eu am pus de portocale)
  • 4 linguri zahar
  • un strop de sare
  • Pentru uns foaia ne trebuie 50 gr unt topit
  • Pentru umplutura: ciocolata taiata marunt (2-3 ciocolate)
  • Pentru uns deasupra: 1 galbenus
  • 50 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de NainaKitchen
Chec delicios

Chec delicios

Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Frisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea. Se face cafeaua, se raceste si se pune

5 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga cate o lingura de apa, amestecand incontinuu pana

20 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Torturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu cacao