autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Coronita cu dulceata de visine si nuca

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2013

Ingrediente
200ml lapte, 1 varf sare, 1 lingura zahar, 100g unt topit, 1 ou (batut putin), 500g faina, 1 plic drojdie uscata, Umplutura:, 200g dulceata de visine, 200g nuca macinata, 2 linguri zahar, Pt glazura:, 1 ou batut bine, 1 lingura zahar tos

Dificultate: Redusa Timp: 2h 50 min

24 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o setam pe programul de framantare si dospire, o lasam sa-si faca treaba si asteptam semnalul sonor, final !.
Intre timp amestecam intr-un bol nuca macinata cu cele doua linguri de zahar si pregatim sa avem la indemana si dulceata de visine . Putem folosi orice dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa nu fie apoasa, deoarece va curge)!
Cand aluatul este gata, il scoatem din masina de paine, pe planseta de lucru putin unsa si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Cu un cutit, repartizam pe toata suprafata gem si presaram deasupra nuca cu zahar. Rulam aluatul cat mai strans apoi il asezam in tava “de guguluf” unsa in prealabil cu putin unt. Lasam cam 20’ sa creasca. Cu o foarfeca de bucatarie, crestam aluatul din loc in loc(vezi foto). Ungem cu oul batut si presaram zahar deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.
Taiem in felii si servim dupa ce se raceste !
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu dulceata de visine si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turte umplute

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana,

14 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Mini pizza

Mini pizza

Peste aluatul de foietaj se intinde pasta de tomate intr-un strat subtire. Se presara putin cimbru

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Oanea , 22 februarie 2015

    de ce cu masina ci nu cu mana?

  • Fara foto

    Dinu Sabadac , 22 februarie 2015

    nu e prea groasa foaia de aluat 5cm ?

  • Fara foto

    Dana Stefan , 23 octombrie 2014

    Trebuie sa fie tare gustoasa

    • Fara foto

      Radu Valentina , 24 septembrie 2014

      mana e sfanta

    • Fara foto

      Frederic Masllovet Poquet , 02 decembrie 2013

      Trebuie sa fie tare gustoasa

    • Fara foto

      Tamara Panaete , 02 decembrie 2013

      ce intrebare!framanta cu mana,cum de totdeauna

    • Fara foto

      Tina Gogeneata , 12 octombrie 2013

      scuzama-mi te rog intrebarea,Cine nu are masina de framintat ce face,cum face????

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Floare de colt, Divainbucatarie, Maria Markov, va multumesc pentru aprecieri ! Ps: Am incalzit laptele :) va astept la o felie de cozonacel si o cana de lapte foierbinte yumi,yumi...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Pofta buna !

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Ce bine merge cu un pahar de lapte cald!! Si arata spectaculos!!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      cat de bine arata!!!! Mi-ai facut pofta...

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Ce bine arata si are umplutura din belsug !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc ! Maria Elena, Sidy, va servesc cu mare drag

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Doamneee,nu pot sa fiu atat de slaba in fata la un cozonac delicios,mirobolant,spectaculos,plin de dulceata,pufos,aromat....nu pot,clar!:)) Mor incet ,dar sigur!Trebuie sa-l gust!:))

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      O minunatieeeee....deja simt aroma nucii amestecata cu visinele.... Mai ai , ca vreau si eu o bunatate din asta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Ce imbietoare! Simt mirosul aromat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 50 min

24 voturi

Ingrediente

  • 200ml lapte
  • 1 varf sare
  • 1 lingura zahar
  • 100g unt topit
  • 1 ou (batut putin)
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 200g dulceata de visine
  • 200g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • Pt glazura:
  • 1 ou batut bine
  • 1 lingura zahar tos

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Floare de colt, Divainbucatarie, Maria Markov, va multumesc pentru aprecieri ! Ps: Am incalzit laptele :) va astept la o felie de cozonacel si o cana de lapte foierbinte yumi,yumi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu pere