Ingrediente
Pentru aluat:, 500g.faina,, 25g.drojdie,, 2 galbenusuri,, 1 varf de cutit sare,, 1 praf de vanilie,, 4 linguri zahar,, 150 ml. lapte caldut,, 4 linguri ulei, Pentru umplutura:, 2 cutii fructe de padure(congelate),, 5 linguri dulceata de mure,, 1 cana fulgi de porumb zdrobiti,, 3 linguri gris
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
5 voturi
Mod de preparare
2.Intr-un castron mare,se amesteca restul de zahar cu uleiul si vanilia pana se dizolva zaharul.Se adauga amestecul de drojdie ,galbenusurile ,uleiul si faina si se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat moale.
3.Se rastoarna aluatul pe planseta presarata cu faina,se framanta pana devine elastic si neted ,circa 6-8 minute.Se pune aluatul intr-un castron uns,intorcandu-se ca sa se unga si deasupra.Se acopera si se lasa intr-un loc cald sa creasca pana i se dubleaza volumul ,circa 1 ora.
4.Se rastoarna pe planseta si se imparte in doua.Se intinde fiecare portie intr-o foaie dreptunghiulara.Se acopera uniform cu umplutura pana la 1 cm. de la margini.Se ruleaza ,incepand cu latura lunga .
5.Se pune fiecare coronita cu marginea in jos pe o tava de copt unsa;se lipesc capetele,formand un inel.Cu un foarfece de bucatarie se taie pe margine doua treimi din grosime spre centrul inelului,la interval de 2,5 cm.
6.Se separa usor feliile ,se rasucesc putin ,sa se vada umplutura si se coc 20 minute in cuptor preincalzit.Se pudreaza cu zahar praf, optional