Coronita cu fructe

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Coronita cu fructe

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g.faina,
  • 25g.drojdie,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 praf de vanilie,
  • 4 linguri zahar,
  • 150 ml. lapte caldut,
  • 4 linguri ulei;
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii fructe de padure(congelate),
  • 5 linguri dulceata de mure,
  • 1 cana fulgi de porumb zdrobiti,
  • 3 linguri gris;

Mod de preparare

1.Intr-un castronel,se dizolva drojdia cu sarea si 1 lingura de zahar in lapte caldut si se lasa sa stea 10 minute intr-un loc cald.

2.Intr-un castron mare,se amesteca restul de zahar cu uleiul si vanilia pana se dizolva zaharul.Se adauga amestecul de drojdie ,galbenusurile ,uleiul si faina si se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat moale.

3.Se rastoarna aluatul pe planseta presarata cu faina,se framanta pana devine elastic si neted ,circa 6-8 minute.Se pune aluatul intr-un castron uns,intorcandu-se ca sa se unga si deasupra.Se acopera si se lasa intr-un loc cald sa creasca pana i se dubleaza volumul ,circa 1 ora.

4.Se rastoarna pe planseta si se imparte in doua.Se intinde fiecare portie intr-o foaie dreptunghiulara.Se acopera uniform cu umplutura pana la 1 cm. de la margini.Se ruleaza ,incepand cu latura lunga .

5.Se pune fiecare coronita cu marginea in jos pe o tava de copt unsa;se lipesc capetele,formand un inel.Cu un foarfece de bucatarie se taie pe margine doua treimi din grosime spre centrul inelului,la interval de 2,5 cm.

6.Se separa usor feliile ,se rasucesc putin ,sa se vada umplutura si se coc 20 minute in cuptor preincalzit.Se pudreaza cu zahar praf, optional

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise