autor:

Vekas

» » Aluaturi si Foietaje

Coronita cu fructe

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 500g.faina,, 25g.drojdie,, 2 galbenusuri,, 1 varf de cutit sare,, 1 praf de vanilie,, 4 linguri zahar,, 150 ml. lapte caldut,, 4 linguri ulei, Pentru umplutura:, 2 cutii fructe de padure(congelate),, 5 linguri dulceata de mure,, 1 cana fulgi de porumb zdrobiti,, 3 linguri gris

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un castronel,se dizolva drojdia cu sarea si 1 lingura de zahar in lapte caldut si se lasa sa stea 10 minute intr-un loc cald.
2.Intr-un castron mare,se amesteca restul de zahar cu uleiul si vanilia pana se dizolva zaharul.Se adauga amestecul de drojdie ,galbenusurile ,uleiul si faina si se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat moale.
3.Se rastoarna aluatul pe planseta presarata cu faina,se framanta pana devine elastic si neted ,circa 6-8 minute.Se pune aluatul intr-un castron uns,intorcandu-se ca sa se unga si deasupra.Se acopera si se lasa intr-un loc cald sa creasca pana i se dubleaza volumul ,circa 1 ora.
4.Se rastoarna pe planseta si se imparte in doua.Se intinde fiecare portie intr-o foaie dreptunghiulara.Se acopera uniform cu umplutura pana la 1 cm. de la margini.Se ruleaza ,incepand cu latura lunga .
5.Se pune fiecare coronita cu marginea in jos pe o tava de copt unsa;se lipesc capetele,formand un inel.Cu un foarfece de bucatarie se taie pe margine doua treimi din grosime spre centrul inelului,la interval de 2,5 cm.
6.Se separa usor feliile ,se rasucesc putin ,sa se vada umplutura si se coc 20 minute in cuptor preincalzit.Se pudreaza cu zahar praf, optional
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata

Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata

Se face un aluat din toate ingredientele,se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora. Aluatul

12 voturi    7 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

    Multumesc, draga mea.Am mai preparat unul cu fructe din compot, mai precis cu piersici.Este super !!!

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2012

    Buna, buna! Seamana cu inelul meu cu stafide si scortisoara, tot asa se procedeaza, se taie inelul din loc in loc. Dar coronita ta, trebuie sa fie si mai buna, avand in vedere ca e umpluta cu fructe de padure! Asa ca votez*****

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g.faina,
  • 25g.drojdie,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 praf de vanilie,
  • 4 linguri zahar,
  • 150 ml. lapte caldut,
  • 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii fructe de padure(congelate),
  • 5 linguri dulceata de mure,
  • 1 cana fulgi de porumb zdrobiti,
  • 3 linguri gris

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Multumesc, draga mea.Am mai preparat unul cu fructe din compot, mai precis cu piersici.Este super !!!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu dovleac