autor:

maria

» » Aluaturi si Foietaje

coronita umpluta cu branza

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
Aluat: 500 Gr.faina de tara (de la mama soacra), 180 ml lapte, 100 gr.zahar, 3 galbenusuri, 100 gr.unt topit caldut, 1 praf de sare, 20 gr. drojdie proaspata, arome dupa gust eu am folosit vanilie un plic,coaja de lamaie, Umplutura: 500 g branza dulce, 100 g telemea, 4 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana, 2 linguri de gris, 200 g zahar, 2 vanilii, razatura de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat deoparte.Am frecat galbenusurile cu sarea am pus vanilia coaja de lamaie.Am topit untul la microunde.A crescut si drojdia si pornim la framantat.Punem drojdia in mijlocul fainii turnam usor lapticul cald,galbenusurile, am incorporat totul si am framantat, nu prea mult decat vreo 10 minute.Am adaugat untul caldut cate un pic pana s-a incorporat.L-am lasat la crescut acoperit cu un prosop de bumbac la loc cald ferit de curent.Intr- o ora a cerscut.In acest timp am facut umplutura de branza.Se freaca branza dulce cu furculita, se adauga telemeaua rasa,se pune smantana si grisul.Galbenusurile se freaca cu zaharul,se pune zahar vanilat,coaja rasa de lamaie si se amesteca totul.Iese o crema de branza fina si ferma.Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa, se intinde foaie si punem compozitia de branza pe toata suprafata.Rulam foaia si dam forma de coronita si o punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt si o mai lasam la crescut inca 15 minute.O ungem cu ou si o introducem la cuptor incins dinnainte vreo 50-60 de minute.Dupa ce am scos-o din cuptor o mai lasam sa se raceasca in forma dupa care o scoatem si o pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "coronita umpluta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine indiana cu iaurt

Paine indiana cu iaurt

Intr-un bol se amesteca faina,drojdia si sarea.Se face o gropita in mijloc.Iaurtul se dizolva in

19 voturi    10 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

1. Se fierbe spanacul 5 minute in apa cu sare, se strecoara si se toaca marunt.Se amesteca cu ceapa

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    In afara de faptul ca arata foarte bine, apreciez felul in care ai descris procesul de pregatire al coronitei tale. Asa se scrie o reteta, sa inteleaga toata lumea. Si cei avizati si cei mai putin avizati. Felicitari!

  • Fara foto

    maria , 30 iunie 2010

    va garantez ca a fost fffff buna ,s-a mancat cat a fost calda nu a mai ramas nimic pentru mai tarziu. si multumesc pentru aprecieri si voi faceti retete bune va urmaresc de f mult timp va pup

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Ce coronita buna!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Delicioasa coronita ta,felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Tare bine mai arata...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Arata tare bine!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Ce bunatate de coronita...Felicitari pentru prezentare*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte frumos arata si cred ca este si tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 500 Gr.faina de tara (de la mama soacra)
  • 180 ml lapte
  • 100 gr.zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr.unt topit caldut
  • 1 praf de sare
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • arome dupa gust eu am folosit vanilie un plic,coaja de lamaie
  • Umplutura: 500 g branza dulce
  • 100 g telemea
  • 4 galbenusuri
  • 2-3 linguri de smantana
  • 2 linguri de gris
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • razatura de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de maria
Eclere

Eclere

Intr-o olita se pun la fiert apa uleiul si sarea.Cand da primul clocot se adauga toata faina luandu-se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
placinta din aluat dospit cu crema de smantana

placinta din aluat dospit cu crema de smantana

cum preparam: intr-un vas se freaca drojdia cu zaharul pana cand se lichefiaza se adauga untul moale

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
supa de rosii cu taitei de casa

supa de rosii cu taitei de casa

Se taie ceapa marunt,morcovii si telina se rad pe razatoarea mare se pun intr-o oala (am folosit

9 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Supe de legume

mariana scarlat (Chef de cuisine)

In afara de faptul ca arata foarte bine, apreciez felul in care ai descris procesul de pregatire al coronitei tale. Asa se scrie o reteta, sa inteleaga toata lumea. Si cei avizati si cei mai putin avizati. Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pentru mic dejun