coronita umpluta cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
coronita umpluta cu branza

Ingrediente

  • Aluat: 500 Gr.faina de tara (de la mama soacra)
  • 180 ml lapte
  • 100 gr.zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr.unt topit caldut
  • 1 praf de sare
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • arome dupa gust eu am folosit vanilie un plic,coaja de lamaie
  • Umplutura: 500 g branza dulce
  • 100 g telemea
  • 4 galbenusuri
  • 2-3 linguri de smantana
  • 2 linguri de gris
  • 200 g zahar
  • 2 vanilii
  • razatura de lamaie

Mod de preparare

Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat deoparte.Am frecat galbenusurile cu sarea am pus vanilia coaja de lamaie.Am topit untul la microunde.A crescut si drojdia si pornim la framantat.Punem drojdia in mijlocul fainii turnam usor lapticul cald,galbenusurile, am incorporat totul si am framantat, nu prea mult decat vreo 10 minute.Am adaugat untul caldut cate un pic pana s-a incorporat.L-am lasat la crescut acoperit cu un prosop de bumbac la loc cald ferit de curent.Intr- o ora a cerscut.In acest timp am facut umplutura de branza.Se freaca branza dulce cu furculita, se adauga telemeaua rasa,se pune smantana si grisul.Galbenusurile se freaca cu zaharul,se pune zahar vanilat,coaja rasa de lamaie si se amesteca totul.Iese o crema de branza fina si ferma.Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa, se intinde foaie si punem compozitia de branza pe toata suprafata.Rulam foaia si dam forma de coronita si o punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt si o mai lasam la crescut inca 15 minute.O ungem cu ou si o introducem la cuptor incins dinnainte vreo 50-60 de minute.Dupa ce am scos-o din cuptor o mai lasam sa se raceasca in forma dupa care o scoatem si o pudram cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise