Autor:
maria (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 28 iunie 2010
Ingrediente
Aluat: 500 Gr.faina de tara (de la mama soacra), 180 ml lapte, 100 gr.zahar, 3 galbenusuri, 100 gr.unt topit caldut, 1 praf de sare, 20 gr. drojdie proaspata, arome dupa gust eu am folosit vanilie un plic,coaja de lamaie, Umplutura: 500 g branza dulce, 100 g telemea, 4 galbenusuri, 2-3 linguri de smantana, 2 linguri de gris, 200 g zahar, 2 vanilii, razatura de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat deoparte.Am frecat galbenusurile cu sarea am pus vanilia coaja de lamaie.Am topit untul la microunde.A crescut si drojdia si pornim la framantat.Punem drojdia in mijlocul fainii turnam usor lapticul cald,galbenusurile, am incorporat totul si am framantat, nu prea mult decat vreo 10 minute.Am adaugat untul caldut cate un pic pana s-a incorporat.L-am lasat la crescut acoperit cu un prosop de bumbac la loc cald ferit de curent.Intr- o ora a cerscut.In acest timp am facut umplutura de branza.Se freaca branza dulce cu furculita, se adauga telemeaua rasa,se pune smantana si grisul.Galbenusurile se freaca cu zaharul,se pune zahar vanilat,coaja rasa de lamaie si se amesteca totul.Iese o crema de branza fina si ferma.Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa, se intinde foaie si punem compozitia de branza pe toata suprafata.Rulam foaia si dam forma de coronita si o punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt si o mai lasam la crescut inca 15 minute.O ungem cu ou si o introducem la cuptor incins dinnainte vreo 50-60 de minute.Dupa ce am scos-o din cuptor o mai lasam sa se raceasca in forma dupa care o scoatem si o pudram cu zahar.
mia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Delicioasa coronita ta,felicitari
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Tare bine mai arata...
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Arata tare bine!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Ce bunatate de coronita...Felicitari pentru prezentare*****
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Foarte frumos arata si cred ca este si tare buna.