Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat deoparte.Am frecat galbenusurile cu sarea am pus vanilia coaja de lamaie.Am topit untul la microunde.A crescut si drojdia si pornim la framantat.Punem drojdia in mijlocul fainii turnam usor lapticul cald,galbenusurile, am incorporat totul si am framantat, nu prea mult decat vreo 10 minute.Am adaugat untul caldut cate un pic pana s-a incorporat.L-am lasat la crescut acoperit cu un prosop de bumbac la loc cald ferit de curent.Intr- o ora a cerscut.In acest timp am facut umplutura de branza.Se freaca branza dulce cu furculita, se adauga telemeaua rasa,se pune smantana si grisul.Galbenusurile se freaca cu zaharul,se pune zahar vanilat,coaja rasa de lamaie si se amesteca totul.Iese o crema de branza fina si ferma.Dupa ce a crescut aluatul, se pune pe masa, se intinde foaie si punem compozitia de branza pe toata suprafata.Rulam foaia si dam forma de coronita si o punem intr-o forma rotunda cu hartie de copt si o mai lasam la crescut inca 15 minute.O ungem cu ou si o introducem la cuptor incins dinnainte vreo 50-60 de minute.Dupa ce am scos-o din cuptor o mai lasam sa se raceasca in forma dupa care o scoatem si o pudram cu zahar.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii