autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
1 limba de vita de 1,2-1,5 kg (puteti folosi si limbi de porc), 1 morcov, 1 pastarnac, 2 cepe, 1 dovlecel, 2 ardei grasi, 1 legatura patrunjel, 150 ml ulei, 2-3 peperoni, 1 galbenus de ou, 1 lingura mustar, 1 lamaie, 2-3 linguri otet, 2-3 linguri smantana (iaurt), 2-3 lingurita baza pentru mancaruri, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Limba este un aperitiv consistent, poate constitui un fel principal la pranz sau o cina satioasa. Este una dintre mancarurile noastre preferate. Acum am preparat-o cu sos picant dulce acrisor.
Spalati bine limba cu apa rece si tineti-o in apa cel putin 10-15 minute, ca sa iasa sangele. Puneti-o la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma, apoi adaugati legumele curatate lasate intregi. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, o ora si jumatate (se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune, va fierbe ceva mai repede, in mai putin de o ora.
Scoateti limba din zeama in care a fiert si lasati-o sa se racoreasca 4-5 minute. Intre timp preparati sosul picant dulce acrisor astfel: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana.
Din legumele ramase puteti prepara o salata de legume fara carne (tip boeuf), un sos de legume sau o supa.
Curatati limba de piele, taiati-o felii de 5-8 mm grosime si asezati feliile pe un platou sub forma de coronita ca sa ramana in mijloc un cuib in care veti turna sosul. Garnisiti cu peperoni si patrunjel verde.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de pui la tigaie

Friptura de pui la tigaie

Copanelele le spalam bine apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Punem uleiul la incins intr-o

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

Intrun vas, punem carnea tocata, adaugam oul, orezul bine spalat si scurs de apa, ceapa si cartoful

13 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 limba de vita de 1,2-1,5 kg (puteti folosi si limbi de porc)
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 ml ulei
  • 2-3 peperoni
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri otet
  • 2-3 linguri smantana (iaurt)
  • 2-3 lingurita baza pentru mancaruri
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pui