Sira de porc se cresteaza un pic si se leaga formandu-se un cerc, se taie o ceapa in 4-6 bucati, telina la fel, morcovul rondele, se pun 2 foi de dafin, se pune apa intr-o oala de marime medie se asezoneaza cu sare, se fierbe, se pune capacul.
Se lasa 15-20 de minute cand este gata oasele din sira se vor ridica un pic si se va forma o coronita, se arunca legumele si se lasa in asteptare. Separat se introduc la cuptor legumele, intr-o tava unsa cu ulei se adauga: cartofii care se taie cubulete, ceapa si telina se taie pe lungimea firului, morcovii rondele, brocoli se adauga mai tarziu nu de la inceput eu am pus pentru a fotografia, dar se pune mai tarziu deoarece timpul de coacere este mai rapid, se adauga apa ( o cana) legumele trebuie sa se coaca nu sa se fiarba, se sareaza se pune piper si oregano si se da la cuptor. Aproximativ dupa 20 de minute se adauga si brocoli. Dupa ce a trecut jumatate de ora de cand am fost introdusi cartofi la cuptor se scoate tava se va pune coronita din sira de purcel in mijloc se va umple cu legume se rade cascavalul peste cartofii din coronita si se vor pune pentru design, 2-3 fire de ceapa verde si fasii de ardei multicolore dandu-se la cuptor pentru alte 15 minute, pentru a se topi cascavalul si a da un gust deosebit produsului final.
Pofta Buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii