autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Coronita de purcel cu legume la cuptor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
1 bucata de sira de porc afumata, 1 telina, 1 ceapa, 1 morcov, 2 frunze de dafin pentru fiert, , 6-7 cartofi, 6-8 buchetele de brocoli, 2-3 morcovi, 1 legatura ceapa verde, 1-2 fire de telina apio, ardei gras cateva feliute subtiri diverse culori, sare, piper, oregano, ulei, 100 gr de cascaval

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Sira de porc se cresteaza un pic si se leaga formandu-se un cerc, se taie o ceapa in 4-6 bucati, telina la fel, morcovul rondele, se pun 2 foi de dafin, se pune apa intr-o oala de marime medie se asezoneaza cu sare, se fierbe, se pune capacul.

Se lasa 15-20 de minute cand este gata oasele din sira se vor ridica un pic si se va forma o coronita, se arunca legumele si se lasa in asteptare. Separat se introduc la cuptor legumele, intr-o tava unsa cu ulei se adauga: cartofii care se taie cubulete, ceapa si telina se taie pe lungimea firului, morcovii rondele, brocoli se adauga mai tarziu nu de la inceput eu am pus pentru a fotografia, dar se pune mai tarziu deoarece timpul de coacere este mai rapid, se adauga apa ( o cana) legumele trebuie sa se coaca nu sa se fiarba, se sareaza se pune piper si oregano si se da la cuptor. Aproximativ dupa 20 de minute se adauga si brocoli. Dupa ce a trecut jumatate de ora de cand am fost introdusi cartofi la cuptor se scoate tava se va pune coronita din sira de purcel in mijloc se va umple cu legume se rade cascavalul peste cartofii din coronita si se vor pune pentru design, 2-3 fire de ceapa verde si fasii de ardei multicolore dandu-se la cuptor pentru alte 15 minute, pentru a se topi cascavalul si a da un gust deosebit produsului final.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de purcel cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe cu acordeoane

Pulpe cu acordeoane

Din ulei , vin ,sare, piper, boia si cimbru se face un bait. Pulpele spalate si curatate se cresteaza

9 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Friptura de pui cu orez si legume

Friptura de pui cu orez si legume

Se ia un piept de pui, se spala si se freaca cu condimente peste tot, se pune in punga magica cu

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    O bunatate, aspectoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Interesanta idee cu coaste de porc.

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 bucata de sira de porc afumata
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 frunze de dafin pentru fiert
  • 6-7 cartofi
  • 6-8 buchetele de brocoli
  • 2-3 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1-2 fire de telina apio
  • ardei gras cateva feliute subtiri diverse culori
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei
  • 100 gr de cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate, aspectoasa!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rata cu sos de portocale