Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri

Ingrediente

  • 500 g albusuri
  • 250 g faina
  • 250 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt moale
  • 2 lingurite esenta de punch
  • 1 ciorchine de struguri
  • 2 linguri nuca de cocos verde

Mod de preparare

Albusurile cu sarea se bat bine de tot cu mixerul pina se intaresc.

Adaugam apoi zaharul si mixam din nou pina se intaresc albusurile.

Faina o amestecam inpreuna cu praful de copt, intr-un vas.

Untul moale tinut in bucatarie de seara pina dimineata ,il amestecam impreuna cu faina si praful de copt, adaugam apoi jumatate din albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule amestecam usor sa se omogenizeze toate. Adaugam apoi si cealalta jumatate de albusuri , esenta de punch si amestecam cu grija.

Punem intr-o forma mare de guguluf unsa cu unt , jumatate din aluat, presaram nuca de cocos verde , apoi boabele de struguri si peste ele asezam cealalta jumatate de aluat.

Dam forma la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade ,pentru aproximativ 30 de minute, pina se coace coronita. Facem proba cu scobitoarea si daca este coapta coronita ,o scoatem din cuptor, lasand-o sa se raceasca in forma.

Dupa ce s-a racit,ornam coronita dupa placul fiecareia. Eu am uns-o cu putina miere si am facut-o cu nuca de cocos alba, apoi am ornat-o deasupra cu boabe de struguri si cirese confiate.

Dupa ce este bine racita coronita ,se poate felia.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/coronita-guguluf-din-albusuri-cu.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise