autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2014

Ingrediente
500 g albusuri, 250 g faina, 250 g zahar tos, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 100 g unt moale, 2 lingurite esenta de punch, 1 ciorchine de struguri, 2 linguri nuca de cocos verde

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Albusurile cu sarea se bat bine de tot cu mixerul pina se intaresc.
Adaugam apoi zaharul si mixam din nou pina se intaresc albusurile.
Faina o amestecam inpreuna cu praful de copt, intr-un vas.
Untul moale tinut in bucatarie de seara pina dimineata ,il amestecam impreuna cu faina si praful de copt, adaugam apoi jumatate din albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule amestecam usor sa se omogenizeze toate. Adaugam apoi si cealalta jumatate de albusuri , esenta de punch si amestecam cu grija.
Punem intr-o forma mare de guguluf unsa cu unt , jumatate din aluat, presaram nuca de cocos verde , apoi boabele de struguri si peste ele asezam cealalta jumatate de aluat.
Dam forma la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade ,pentru aproximativ 30 de minute, pina se coace coronita. Facem proba cu scobitoarea si daca este coapta coronita ,o scoatem din cuptor, lasand-o sa se raceasca in forma.
Dupa ce s-a racit,ornam coronita dupa placul fiecareia. Eu am uns-o cu putina miere si am facut-o cu nuca de cocos alba, apoi am ornat-o deasupra cu boabe de struguri si cirese confiate.
Dupa ce este bine racita coronita ,se poate felia.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/coronita-guguluf-din-albusuri-cu.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort imbracat in Crema Caramel

Tort imbracat in Crema Caramel

Blatul: Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca

5 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 12 septembrie 2014

    Scumpa mea cea care ai scris reteta, fii atenta si la ortografie: Lasand-o; am uns-o, adica pe ea, coronita. "O" este pronume separat de verb. Altfel reteta este buna si placuta la gust.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g albusuri
  • 250 g faina
  • 250 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt moale
  • 2 lingurite esenta de punch
  • 1 ciorchine de struguri
  • 2 linguri nuca de cocos verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de mere