autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 de grame de faina,25 grame de drojdie proaspata,75 grame de unt, ml de lapte, lingurita de sare, lingura de zahar., Pentru umplutura:, 100 de grame de branza de vaci,150 de grame de cascaval ras,50 de grame de unt., 1 ou batut sau 1 galbenus pentru uns deasupra

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte cald la care s-a adaugat 1 lingura de zahar, se pun si 2-3 linguri de faina si se lasa maiaua la crescut. Untul se topeste si se lasa se se racoreasca in timp ce maiaua creste. Se framanta apoi un aluat din faina, maiaua crescuta, untul topit pus caldut si lapte(cald). Rezulta un aluat nelipicios care se lasa la dospit cam 1h intr-un vas uns cu ulei.
In acest timp se pregateste umplutura: se da cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici, si se amesteca bine cu branza de vaci si cu untul.
Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie dreptunghiulara(eu am intins 2 foi deoarece masa mea nu e foarte mare)peste care se presara umplutura. Se ruleaza aluatul pe latime si se lasa maxim 5 minute sa se odihneasca. Se intinde din nou din ruloul de aluat intr- o foaie dreptunghiulara care se ruleaza de data aceasta pe lungime. Din acest rulou se fac cate 3 crestaturi cu o foarfeca cam la 1/2 deget distanta una de alta si fara a taia aluatul pana jos la primele doua iar la a treia se taie cu totul si rezulta un rulou cu 2 crestaturi. Marginile acestui rulou se trag in afara pentru a se da forma de cosulet cu toarta. La fel se procedeaza cu restul aluatului. Se pun toate cosuletele intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si optional se mai poate pune pe fiecare cosulet(de o parte si de alta) cate o bucatica de cascaval. Se mai lasa sa creasca 10 minute si se dau la cuptor 25 minute la 180C(sau pana vedeti ca se rumenesc).
Reteta o am de pe blogul \"Cuina Banateana \"cu multumirile de rigoare. Ale doamnei Laura au fost mai aratoase decat ale mele dar sunt foarte bune langa o bere sau un pahar de vin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi de post cu dulceata de prune

Coltunasi de post cu dulceata de prune

Se pune faina cernuta intr-un castron incapator. Adaugi laptele, putin ulei,un praf de sare si zahar

2 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Colaci de casa si japoneze

Colaci de casa si japoneze

Asezam ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine: sare,ou,lapte,ulei faina,apoi drojdia

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    sunt foarte bune! Apreciez ca aluatul e preparat in casa!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Pe lanfa faptul ca arata asa bine sunt sigura ca sunt si delicioase ! Le voi incerca !

  • Fara foto

    Nadia , 07 octombrie 2009

    Va multumesc tuturor pt aprecieri!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Arata frumos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Cred ca sunt foarte bune.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Felicitari pentru prezentare!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Cred ca sunt f. gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 de grame de faina,25 grame de drojdie proaspata,75 grame de unt, ml de lapte, lingurita de sare, lingura de zahar.
  • Pentru umplutura:
  • 100 de grame de branza de vaci,150 de grame de cascaval ras,50 de grame de unt.
  • 1 ou batut sau 1 galbenus pentru uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

lumi (Chef de cuisine)

sunt foarte bune! Apreciez ca aluatul e preparat in casa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Turte