autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 de grame de faina,25 grame de drojdie proaspata,75 grame de unt, ml de lapte, lingurita de sare, lingura de zahar., Pentru umplutura:, 100 de grame de branza de vaci,150 de grame de cascaval ras,50 de grame de unt., 1 ou batut sau 1 galbenus pentru uns deasupra

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putin lapte cald la care s-a adaugat 1 lingura de zahar, se pun si 2-3 linguri de faina si se lasa maiaua la crescut. Untul se topeste si se lasa se se racoreasca in timp ce maiaua creste. Se framanta apoi un aluat din faina, maiaua crescuta, untul topit pus caldut si lapte(cald). Rezulta un aluat nelipicios care se lasa la dospit cam 1h intr-un vas uns cu ulei.
In acest timp se pregateste umplutura: se da cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici, si se amesteca bine cu branza de vaci si cu untul.
Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie dreptunghiulara(eu am intins 2 foi deoarece masa mea nu e foarte mare)peste care se presara umplutura. Se ruleaza aluatul pe latime si se lasa maxim 5 minute sa se odihneasca. Se intinde din nou din ruloul de aluat intr- o foaie dreptunghiulara care se ruleaza de data aceasta pe lungime. Din acest rulou se fac cate 3 crestaturi cu o foarfeca cam la 1/2 deget distanta una de alta si fara a taia aluatul pana jos la primele doua iar la a treia se taie cu totul si rezulta un rulou cu 2 crestaturi. Marginile acestui rulou se trag in afara pentru a se da forma de cosulet cu toarta. La fel se procedeaza cu restul aluatului. Se pun toate cosuletele intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si optional se mai poate pune pe fiecare cosulet(de o parte si de alta) cate o bucatica de cascaval. Se mai lasa sa creasca 10 minute si se dau la cuptor 25 minute la 180C(sau pana vedeti ca se rumenesc).
Reteta o am de pe blogul \"Cuina Banateana \"cu multumirile de rigoare. Ale doamnei Laura au fost mai aratoase decat ale mele dar sunt foarte bune langa o bere sau un pahar de vin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea

Placinta cu telemea

Se rade intr-un castron telemeaua, se adauga branza proaspata, 3 oua, zaharul, vanilia, jumatate

24 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    sunt foarte bune! Apreciez ca aluatul e preparat in casa!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Pe lanfa faptul ca arata asa bine sunt sigura ca sunt si delicioase ! Le voi incerca !

  • Fara foto

    Nadia , 07 octombrie 2009

    Va multumesc tuturor pt aprecieri!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Arata frumos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Cred ca sunt foarte bune.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Felicitari pentru prezentare!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Cred ca sunt f. gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 de grame de faina,25 grame de drojdie proaspata,75 grame de unt, ml de lapte, lingurita de sare, lingura de zahar.
  • Pentru umplutura:
  • 100 de grame de branza de vaci,150 de grame de cascaval ras,50 de grame de unt.
  • 1 ou batut sau 1 galbenus pentru uns deasupra

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

lumi (Chef de cuisine)

sunt foarte bune! Apreciez ca aluatul e preparat in casa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chec