autor:

anuta

» » Prajituri

Cosulete cu chihlimbare

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
cosulete250 g faina cernuta,60 g zahar pudra,un ou,150 g unt sau margarina, umplutura de dovleacjumatate de dovleac,,Placintar",o cescuta de zahar,2-3 linguri de miere de albine,2-3 linguri de vin alb ,un baton scortisoara,2-3 linguri de frisca, chihlimbarele150 g miez de nuca,80 g zahar, ornare200 g frisca,miez de nuca caramelizat(cca 15 sferturi caramelizate),o lingura de miere de albine,100 g miez de nuca macinata,50 g unt sau margarina pentru uns formele

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.In faina cernuta asezata in gramada pe o planseta de lucru,se face o gaura in mijloc unde se pune oul,zaharul pudra si untul moale ,taiat marunt,apoi se framanta cu mana un aluat elastic,care se da la frigider ,cca.30 minute.
2.Se curata dovlecelul de seminte si coaja apoi se da prin razatoare si se pune la fiert cu zaharul,mierea ,vinul si batonul de scortisoara,cca 30 de minute,la foc potrivit,dupa care se strecoara miezul fiert de sirop si se lasa sa se raceasca bine.Dupa caz se poate adauga si un praf de scortisoara pudra,asta daca dovleacul nu este destul de aromat.
3.Pentru cihlimbare,maruntim usor miezul de nuca apoi il presaram in zaharul caramelizat.Amestecul obtinut se toarna pe o coala de hartie de copt,se lasa sa se raceasca apoi se zdrobeste cu ciocanul de lemn,de snitele,in bucati nu foarte marunte.
Se caramelizeaza si sferturile de miez de nuca ,apoi se lasa sa se raceasca pe hartie.
4.Se ung formele de briose sau de savarine cu unt apoi din aluatul rece ,se intinde ,intre doua foi de celofan,foaie de grosime de cca.5 mm.,din care se decupeaza discuri un pic mai mari decat diametrul formelor,ajutandu-ne de un pahar,care se aseaza si preseaza usor cu mana,in formele unse,apoi se dau la copt,asezate intr-o tava,cca.30 de minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,pana se rumenesc usor.
Cosuletele coapte,se scot din forme ,se lasa sa se raceasca apoi se ung pe margine cu miere de albine si se dau prin miezul de nuca macinat.Se umplu cu un pos cu miezul de dovleac racit si amestecat cu frisca,se presara deasupra bucatelele de ,,chihlimbar"apoi se decoreaza cu cate un mot de frisca in care asezam cate un sfert de nuca caramelizata.
Se servesc dupa o ora,atunci cand cosuletele se vor inmuia ,dar se pot consuma imediat ,fiind putin crocante,dar delicioase.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu chihlimbare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 4 linguri de lapte. Se separa ouale iar galbenusurile

19 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • cosulete250 g faina cernuta,60 g zahar pudra,un ou,150 g unt sau margarina
  • umplutura de dovleacjumatate de dovleac,,Placintar",o cescuta de zahar,2-3 linguri de miere de albine,2-3 linguri de vin alb ,un baton scortisoara,2-3 linguri de frisca
  • chihlimbarele150 g miez de nuca,80 g zahar
  • ornare200 g frisca,miez de nuca caramelizat(cca 15 sferturi caramelizate),o lingura de miere de albine,100 g miez de nuca macinata,50 g unt sau margarina pentru uns formele

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mure