autor:

anuta

» » Prajituri

Cosulete cu chihlimbare

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
cosulete250 g faina cernuta,60 g zahar pudra,un ou,150 g unt sau margarina, umplutura de dovleacjumatate de dovleac,,Placintar",o cescuta de zahar,2-3 linguri de miere de albine,2-3 linguri de vin alb ,un baton scortisoara,2-3 linguri de frisca, chihlimbarele150 g miez de nuca,80 g zahar, ornare200 g frisca,miez de nuca caramelizat(cca 15 sferturi caramelizate),o lingura de miere de albine,100 g miez de nuca macinata,50 g unt sau margarina pentru uns formele

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.In faina cernuta asezata in gramada pe o planseta de lucru,se face o gaura in mijloc unde se pune oul,zaharul pudra si untul moale ,taiat marunt,apoi se framanta cu mana un aluat elastic,care se da la frigider ,cca.30 minute.
2.Se curata dovlecelul de seminte si coaja apoi se da prin razatoare si se pune la fiert cu zaharul,mierea ,vinul si batonul de scortisoara,cca 30 de minute,la foc potrivit,dupa care se strecoara miezul fiert de sirop si se lasa sa se raceasca bine.Dupa caz se poate adauga si un praf de scortisoara pudra,asta daca dovleacul nu este destul de aromat.
3.Pentru cihlimbare,maruntim usor miezul de nuca apoi il presaram in zaharul caramelizat.Amestecul obtinut se toarna pe o coala de hartie de copt,se lasa sa se raceasca apoi se zdrobeste cu ciocanul de lemn,de snitele,in bucati nu foarte marunte.
Se caramelizeaza si sferturile de miez de nuca ,apoi se lasa sa se raceasca pe hartie.
4.Se ung formele de briose sau de savarine cu unt apoi din aluatul rece ,se intinde ,intre doua foi de celofan,foaie de grosime de cca.5 mm.,din care se decupeaza discuri un pic mai mari decat diametrul formelor,ajutandu-ne de un pahar,care se aseaza si preseaza usor cu mana,in formele unse,apoi se dau la copt,asezate intr-o tava,cca.30 de minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,pana se rumenesc usor.
Cosuletele coapte,se scot din forme ,se lasa sa se raceasca apoi se ung pe margine cu miere de albine si se dau prin miezul de nuca macinat.Se umplu cu un pos cu miezul de dovleac racit si amestecat cu frisca,se presara deasupra bucatelele de ,,chihlimbar"apoi se decoreaza cu cate un mot de frisca in care asezam cate un sfert de nuca caramelizata.
Se servesc dupa o ora,atunci cand cosuletele se vor inmuia ,dar se pot consuma imediat ,fiind putin crocante,dar delicioase.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu chihlimbare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
FOI CU CREMA DE NUCA

FOI CU CREMA DE NUCA

Foi: se amesteca toate ingredientele si se framanta putin si se imparte aluatul in trei si se coc

10 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • cosulete250 g faina cernuta,60 g zahar pudra,un ou,150 g unt sau margarina
  • umplutura de dovleacjumatate de dovleac,,Placintar",o cescuta de zahar,2-3 linguri de miere de albine,2-3 linguri de vin alb ,un baton scortisoara,2-3 linguri de frisca
  • chihlimbarele150 g miez de nuca,80 g zahar
  • ornare200 g frisca,miez de nuca caramelizat(cca 15 sferturi caramelizate),o lingura de miere de albine,100 g miez de nuca macinata,50 g unt sau margarina pentru uns formele

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de vanilie, banane si jeleu de lime