autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
Pentru cosulete, 4 foi de placinta, 50 gr unt, 1 lingura zahar brun, 1 lingurita scortisoara macinata, , Pentru umplutura, 25 gr unt topit, 125 gr zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, 1 ou, separat, 20 gr faina, cernuta, 15 gr pudra de cacao, cernuta, 70 ml lapte, zahar pudra, pentru pudrare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara. Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru, unge-o cu 1 lingura de amestec cu unt iar deasupra acesteia aseaza o alta foaie de placinta.Repeta procedura cu untul si foile de placinta ramase.Imparte foile unse si suprapuse in 12 parti egale.Aseaza cate o parte in fiecare loc din tava apoi da la copt 5-10 minute pana cand foile s-au rumenit putin si au devenit crocante.
Pentru umplutura, mixeaza untul topit cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusul ,cacaoa si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu lapte.
Imparte compozitia obtinuta in cele 12 cosulete crocante si mai da-le la copt 10 minute pana cand umplutura s-a intarit deasupra dar inauntru este usor moale.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Cosulete cu ciocolata

Cosulete cu ciocolata

bate ouale , adauga zaharul si amesteca cu mixerul pana se topeste, pune faina in ploaie si omogenizeaza.Intr-o

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
COSULETE DE CIOCOLATA CU UNT DE ARAHIDE

COSULETE DE CIOCOLATA CU UNT DE ARAHIDE

Aluatul se face din ingredientele de mai sus si se da 30 min la frigider. Se ia o bucatica de aluat

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Sunt splendide! Felicitari!

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    tare frumoase sunt cosuletele tale !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Interesant si delicios...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      O idee buna!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Ft interesante!felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru cosulete
  • 4 foi de placinta
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru umplutura
  • 25 gr unt topit
  • 125 gr zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 ou
  • separat
  • 20 gr faina
  • cernuta
  • 15 gr pudra de cacao
  • cernuta
  • 70 ml lapte
  • zahar pudra
  • pentru pudrare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Crystyna (Chef de cuisine)

Sunt splendide! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata Amaretto