Cosulete cu legume si sos de parmezan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu legume si sos de parmezan

Ingrediente

  • pentru 4 cosulete;200 g parmezan ras
  • pentru sosul de parmezan;1ou+un galbenus,4 linguri de parmezan ras, 2 linguri de smantana,50 ml ulei de masline,piper alb,sare daca este cazul
  • umplutura;400 g mix de legume congelate

Mod de preparare

1.Legumele se fierb aldente(cca 7 minute de la primul clocot)in apa cu un praf de sare apoi se trec sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga foarte bine.

2.Intr-o tigaie incinsa se presara cate 50 g de parmezan ras,se lasa sa se topeasca apoi se intoarce cu grija cu o paleta si pe cealalta parte dupa care se ia cu paleta si se pune fierbinte pe fundul unui castronel,cescuta sau pahar.La fel se procedeaza si cu celelate 3 cosulete.

3 Se prepara sosul de parmezan mixand la viteza maxima albusul cu un praf de sare pana se intasreste.Galbenusurile se amesteca cu smantana ,uleiul de masline,parmezanul ras si un praf de p-iper apoi punem vasul la bain marin amestecand continuu.Cand sosul se leaga adaugam albusul batut spuma tare si mai lasam 3 minute amestecand continuu.

Cand cosuletele s-au racit se scot de pe forme si se umplu cu legume fierte apoi se servesc ,fiecare,pe farfurie individuala cu sos cald de parmezan

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure