Se amesteca untura cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.
Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.
Glazura:
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si batem bine pana se topeste apoi incorporam nuca macinata.
Se pregatesc formele(se ung cu putin ulei) si apoi se face din aluat o turtita nu foare groasa(3-4 mm) si se aseaza si se preseaza usor in forma.Imbracam toate formele,le asezam intr-o tava pentru copt.
Mai intai punem cate o jumatate de lingurita de dulceata si apoi completam cu cate o lingurita de glazura de nuca.Se coc la foc mediu pana cand sunt foarte usor aurii si apoi se scot cat mai calde din forme.
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii