Cosulete cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu nuca

Ingrediente

  • 1 cana de untura
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 300 gr nuci
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 400 gr dulceata

Mod de preparare

Se amesteca untura cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.

Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.

Glazura:

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si batem bine pana se topeste apoi incorporam nuca macinata.

Se pregatesc formele(se ung cu putin ulei) si apoi se face din aluat o turtita nu foare groasa(3-4 mm) si se aseaza si se preseaza usor in forma.Imbracam toate formele,le asezam intr-o tava pentru copt.

Mai intai punem cate o jumatate de lingurita de dulceata si apoi completam cu cate o lingurita de glazura de nuca.Se coc la foc mediu pana cand sunt foarte usor aurii si apoi se scot cat mai calde din forme.

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor