O reteta care ne-a placut foarte mult!
Ingrediente pentru 12 cosulete:
280 gr linte fiarta
1 galbenus
50 gr parmezan ras
30 gr pesmet
Ingrediente guacamole:
3 avocado copti bine
1 ardei mic iute rosu
1/2 ceapa
1 lingura ulei de masline
1/2 lamaie (doar sucul)
sare
Preparare cosulete:
Fierbem lintea dupa care o lasam la scurs cca. 1 ora pana pierde toata apa.
Amestecam lintea cu un galbenus, parmezanul ras si pesmetul.
Tapetam o forma de muffins cu hartiute speciale pentru muffins si punem in fiecare forma 1-2 linguri din mixul de linte dupa care il presam bine cu lingura astfel incat sa acopere fundul formei de hartie si peretii. Marginile cosuletelor nu trebuie sa fie perfecte ci usor franjurate pentru un aspect modern.
Le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 15-20 minute.
Le lasam sa se raceasca complet in forme, dupa care indepartam cu grija hartia. Daca nu aveti hartiute de buna calitate, ar fi ideal sa le pensulati cu putin ulei inainte de a adauga mixul de linte.
Pentru guacamole:
Mixam miezul fructelor de avocado impreuna cu sucul de lamaie, ceapa, ardeiul iute si uleiul de masline pana obtinem o crema fina fina. Adaugam sarea si umplem cosuletele de linte. Daca serviti cosuletele a doua zi dupa ce le-ati facut, le umpleti inainte de a le servi.
~ Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laurei Adamache! ~

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii