Se decojeste 1 portocala,se curata foarte bine partea alba(este amara) si apoi se taie in felii subtiri,care se fierb 2-3 minute in putina apa.Se scurg bine si se pun deoparte.Intr-o tigaie mare se topeste untul cu uleiul la foc potrivit.Se adauga mustarul si zaharul si se tine pe foc 1-2 minute pana se dizolva zaharul.Se mareste un pic flacara si se aduga cotletele de berbecut,se prajesc 6-7 minute pe ambele parti,acoperind cu sosul din tigaie pana devin maronii.Se scot bucatile de carne.Daca este prea multa grasime in tigaie se scurge putin din ea.Se stoarce in tigaie sucul de la portocala ramasa,se adauga rozmarinul,otetul si coaja de portocala.Se mai fierbe totul 1-2 minute pana ce sosul se reduce la jumatate.Se micsoreaza flacara si se aduga frisca nebatuta si bucatile de portocala scurse,se fierbe inca 2 minute.Se pun din nou cotletele in tigaie si se mai lasa 2-3 minute cu crengutele de rozmarin.Se serveste cu cartofi natur.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii