autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

COTLET DE BERBECUT CU PORTOCALE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
2 portocale mari, 40g unt, coaja rasa de la 1 portocala, 1 lingura ulei de masline, 4 lingurite mustar boabe, 4 lingurite zahar brut(nerafinat), 8 cotlete de berbecut, 1 lingura de rozmarin proaspat tocat(sau 1 lingurtita uscat), 1-2 linguri otet balsamic alb, sare si piper dupa gust, 3 linguri frisca lichida(29-35 % grasime), 2 fire de rozmarin proaspat pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se decojeste 1 portocala,se curata foarte bine partea alba(este amara) si apoi se taie in felii subtiri,care se fierb 2-3 minute in putina apa.Se scurg bine si se pun deoparte.Intr-o tigaie mare se topeste untul cu uleiul la foc potrivit.Se adauga mustarul si zaharul si se tine pe foc 1-2 minute pana se dizolva zaharul.Se mareste un pic flacara si se aduga cotletele de berbecut,se prajesc 6-7 minute pe ambele parti,acoperind cu sosul din tigaie pana devin maronii.Se scot bucatile de carne.Daca este prea multa grasime in tigaie se scurge putin din ea.Se stoarce in tigaie sucul de la portocala ramasa,se adauga rozmarinul,otetul si coaja de portocala.Se mai fierbe totul 1-2 minute pana ce sosul se reduce la jumatate.Se micsoreaza flacara si se aduga frisca nebatuta si bucatile de portocala scurse,se fierbe inca 2 minute.Se pun din nou cotletele in tigaie si se mai lasa 2-3 minute cu crengutele de rozmarin.Se serveste cu cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLET DE BERBECUT CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Bucatile de limba se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand incepe sa dea in clocot se ia

18 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
1. Piept de pasăre gratinat

1. Piept de pasăre gratinat

Mod de preparare Se preîncălzeşte cuptorul, pe faza de grătar. Se toacă ceapa mărunt. Se

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Foarte interesanta reteta, am s-o probez si eu!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Suna bine reteta o sa incerc sa vad si eu cum este, felicitari, pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 portocale mari
  • 40g unt
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 lingurite mustar boabe
  • 4 lingurite zahar brut(nerafinat)
  • 8 cotlete de berbecut
  • 1 lingura de rozmarin proaspat tocat(sau 1 lingurtita uscat)
  • 1-2 linguri otet balsamic alb
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri frisca lichida(29-35 % grasime)
  • 2 fire de rozmarin proaspat pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta, am s-o probez si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci