autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

COTLET DE BERBECUT CU PORTOCALE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
2 portocale mari, 40g unt, coaja rasa de la 1 portocala, 1 lingura ulei de masline, 4 lingurite mustar boabe, 4 lingurite zahar brut(nerafinat), 8 cotlete de berbecut, 1 lingura de rozmarin proaspat tocat(sau 1 lingurtita uscat), 1-2 linguri otet balsamic alb, sare si piper dupa gust, 3 linguri frisca lichida(29-35 % grasime), 2 fire de rozmarin proaspat pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se decojeste 1 portocala,se curata foarte bine partea alba(este amara) si apoi se taie in felii subtiri,care se fierb 2-3 minute in putina apa.Se scurg bine si se pun deoparte.Intr-o tigaie mare se topeste untul cu uleiul la foc potrivit.Se adauga mustarul si zaharul si se tine pe foc 1-2 minute pana se dizolva zaharul.Se mareste un pic flacara si se aduga cotletele de berbecut,se prajesc 6-7 minute pe ambele parti,acoperind cu sosul din tigaie pana devin maronii.Se scot bucatile de carne.Daca este prea multa grasime in tigaie se scurge putin din ea.Se stoarce in tigaie sucul de la portocala ramasa,se adauga rozmarinul,otetul si coaja de portocala.Se mai fierbe totul 1-2 minute pana ce sosul se reduce la jumatate.Se micsoreaza flacara si se aduga frisca nebatuta si bucatile de portocala scurse,se fierbe inca 2 minute.Se pun din nou cotletele in tigaie si se mai lasa 2-3 minute cu crengutele de rozmarin.Se serveste cu cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLET DE BERBECUT CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Foarte interesanta reteta, am s-o probez si eu!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Suna bine reteta o sa incerc sa vad si eu cum este, felicitari, pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 portocale mari
  • 40g unt
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 lingurite mustar boabe
  • 4 lingurite zahar brut(nerafinat)
  • 8 cotlete de berbecut
  • 1 lingura de rozmarin proaspat tocat(sau 1 lingurtita uscat)
  • 1-2 linguri otet balsamic alb
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri frisca lichida(29-35 % grasime)
  • 2 fire de rozmarin proaspat pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta, am s-o probez si eu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciuperci cu pui in sos de vin alb