autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

COTLET DE MIEL CU ROZMARIN SI DOVLEAC

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2007

Ingrediente
600gr. cotlete de miel, 3 fire de rozmarin verde, sare, boabe de piper, 4 linguri de ulei, 1/2 de dovleac, 12 rosii mici, Pentru garnitura:300gr. orez Riceland Basmati, curcuma, seminte de pin, 3dl.supa din cubulet, 2dl. vin alb, piper, sare, 1 manunchi de ceapa verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cotletele de miel se freaca cu sare, piper si rozmarin tocat, apoi se pune intr-o tava. Se adauga uleiul si putina apa, iar alaturi se aseaza dovleacul curatat si taiat fasii.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se frige la 200*C. Inainte ca preparatul sa se termine de fript, se scoate tava si se sareaza, pipereaza carnea, se adauga rosiile si se lasa sa se rumeneasca.
Intre timp, se pune orezul in ulei, se caleste, se condimenteaza cu praf de curcuma, se adauga supa din cubulet, vinul si se fierbe in cratita acoperita.
Pe un platou se aseaza cotletele de miel, iar alaturi vom pune garnitura:orezul, dovleacul si rosiile. Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLET DE MIEL CU ROZMARIN SI DOVLEAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita cu legume si chiftele

Tocanita cu legume si chiftele

Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu sos de vin

Friptura de pui cu sos de vin

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs. 2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin

22 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Romeo Domnescu , 22 noiembrie 2008

    Reteta este minunata, dar cotletele de miel nu merg in niciun caz acompaniate cu un vin alb !! Un Cabernet Sauvignon este alegerea potrivita.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600gr. cotlete de miel
  • 3 fire de rozmarin verde
  • sare
  • boabe de piper
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 de dovleac
  • 12 rosii mici
  • Pentru garnitura:300gr. orez Riceland Basmati
  • curcuma
  • seminte de pin
  • 3dl.supa din cubulet
  • 2dl. vin alb
  • piper
  • sare
  • 1 manunchi de ceapa verde

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Romeo Domnescu

Reteta este minunata, dar cotletele de miel nu merg in niciun caz acompaniate cu un vin alb !! Un Cabernet Sauvignon este alegerea potrivita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Chec de carne