autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

COTLET DE MIEL CU ROZMARIN SI DOVLEAC

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 decembrie 2007

Ingrediente
600gr. cotlete de miel, 3 fire de rozmarin verde, sare, boabe de piper, 4 linguri de ulei, 1/2 de dovleac, 12 rosii mici, Pentru garnitura:300gr. orez Riceland Basmati, curcuma, seminte de pin, 3dl.supa din cubulet, 2dl. vin alb, piper, sare, 1 manunchi de ceapa verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cotletele de miel se freaca cu sare, piper si rozmarin tocat, apoi se pune intr-o tava. Se adauga uleiul si putina apa, iar alaturi se aseaza dovleacul curatat si taiat fasii.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se frige la 200*C. Inainte ca preparatul sa se termine de fript, se scoate tava si se sareaza, pipereaza carnea, se adauga rosiile si se lasa sa se rumeneasca.
Intre timp, se pune orezul in ulei, se caleste, se condimenteaza cu praf de curcuma, se adauga supa din cubulet, vinul si se fierbe in cratita acoperita.
Pe un platou se aseaza cotletele de miel, iar alaturi vom pune garnitura:orezul, dovleacul si rosiile. Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLET DE MIEL CU ROZMARIN SI DOVLEAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cacciatora

Pui cacciatora

Incalziti jumatate de ulei intr-o tigaie. Adaugati ceapa, usturoiul si telina si amestecati la foc

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Drob de miel

Drob de miel

Ceapa alba se taie julien si se caleste in 2 linguri de untura. Se lasa sa se raceasca. Capul de

8 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Romeo Domnescu , 22 noiembrie 2008

    Reteta este minunata, dar cotletele de miel nu merg in niciun caz acompaniate cu un vin alb !! Un Cabernet Sauvignon este alegerea potrivita.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600gr. cotlete de miel
  • 3 fire de rozmarin verde
  • sare
  • boabe de piper
  • 4 linguri de ulei
  • 1/2 de dovleac
  • 12 rosii mici
  • Pentru garnitura:300gr. orez Riceland Basmati
  • curcuma
  • seminte de pin
  • 3dl.supa din cubulet
  • 2dl. vin alb
  • piper
  • sare
  • 1 manunchi de ceapa verde

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Romeo Domnescu

Reteta este minunata, dar cotletele de miel nu merg in niciun caz acompaniate cu un vin alb !! Un Cabernet Sauvignon este alegerea potrivita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Carnaciori de mistret cu mamaliguta