autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Cotlet de Porc cu Cartofi umpluti

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
2 bucati cotlet de porc, 3-4 cartofi potriviti, 2 cubulete de unt, 2 stelute de anason, sare, cateva bobite de piper Sichuan, salvie(condiment Kotanyi) si putina boia, , 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 100 gr de parmezan, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, deasupra se pun cubuletele de unt pe care se aseaza bobitele de piper Sichuan, stelutele de anason si se adauga salvia(condiment Kotanyi), dupa ce este facut pe o parte se intoarce si pe cealalta parte, se iau stelutele de anason si se continua frigerea.

Separat se iau 3-4 cartofi, se spala bine si se pun la fiert in coaja, cand sunt cam trei sferturi facuti, se scot si se dau intr-un jet de apa rece cat sa putem sa decojim un pic si scoatem din cartof o parte din miez.

Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul se calesc intr-un strop de ulei dupa care se scot si se umplu cartofii, se ia o folie de staniol, se fac ca niste barcute in care se aseaza fiecare cartof se adauga: un pic de ulei de masline si se stropeste cu putin vin alb, se pun stelutele de anason si se presara si rozmarin se inchide staniol-ul si se pun cartofii pe grill-ul de la cuptor lasandu-se aproximativ 15 minute.

Preparatul se serveste cald cu o salata de muraturi, de preferat gogosari.

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de Porc cu Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de curcan,cu cartofi prajiti

Friptura de curcan,cu cartofi prajiti

Dupa ce am curatat si taiat cartofii ii pregatim pentru prajit intr-un ceaun cu mult ulei de palmier

8 voturi    7 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa 20 minute, se sareaza dupa gust, se stinge focul

0 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lia , 08 februarie 2010

    Felicitari ! ai votul meu .

  • Fara foto

    Epure Mariana , 04 februarie 2010

    Nico , felicitari, arata senzational fripturica!

  • Nicoleta Mariana Sandulache

    Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Draga Panseluta, Anasonul si alte condimente le-am achizitionat de la magazinul chinezesc din cadrul pavilionului Dragonul Rosu, nu am retinut daca este D4-D5, data viitoare cand am sa ma duc am sa iau adresa completa.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc Valentina. Cu drag,

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Arata excelent...Felicitari ,nota 10 si votul meu...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      arata foarte bine cotletele,iar reteta de cartofi e interesanta.cred ca se pot face copti la cuptor foarte bine.unde ai gasit anason stelat ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati cotlet de porc
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 2 cubulete de unt
  • 2 stelute de anason
  • sare
  • cateva bobite de piper Sichuan
  • salvie(condiment Kotanyi) si putina boia
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 gr de parmezan
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

lia

Felicitari ! ai votul meu .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel umplut
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania