Se spala un mar, se curata de coaja si de seminte si se taie bucatele. Ceapa, curatata, se taie marunt si se caleste in 10 g de unt (pana devine sticloasa). Se adauga marul taiat, sucul de mere, mierea si otetul, se dau intr-un clocot, dupa care se acopera cratita cu un capac si se mai lasa sa se innabuse vreo 5 minute.
Se paseaza merele printr-o sita, se adauga smantana, zeama de zarzavat si 70 g de unt taiat bucatele si se amesteca bine (in mixer). Se gusta sosul de sare si piper.
Se spala si se curata celelalte mere, se taie in patru, apoi felii subtiri, se pun intr-o tigaie cu 20 g de unt incins, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 5 minute, amestecand usor.
Cotletele se spala, se zvanta, se pipereaza si se prajesc 15 minute in untul ramas. Se intorc pe partea cealalta, se presara cu cimbru tocat si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca. Se sareaza si se servesc cu sosul fierbinte si cu merele caramelizate.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii