autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mere si cimbru

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 mere dulci-acrisoare, , o ceapa mica, , 120 g unt, , 100 ml suc de mere, , o lingura de miere (de salcam, daca se poate), , 2 linguri otet de mere, , 200 ml concentrat de legume (Knorr + apa), , 3 linguri smantana, , sare, , piper, , 2 linguri zahar, , 4 cotlete de porc (circa 1 kg), , 4 crengute de cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala un mar, se curata de coaja si de seminte si se taie bucatele. Ceapa, curatata, se taie marunt si se caleste in 10 g de unt (pana devine sticloasa). Se adauga marul taiat, sucul de mere, mierea si otetul, se dau intr-un clocot, dupa care se acopera cratita cu un capac si se mai lasa sa se innabuse vreo 5 minute.
Se paseaza merele printr-o sita, se adauga smantana, zeama de zarzavat si 70 g de unt taiat bucatele si se amesteca bine (in mixer). Se gusta sosul de sare si piper.
Se spala si se curata celelalte mere, se taie in patru, apoi felii subtiri, se pun intr-o tigaie cu 20 g de unt incins, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 5 minute, amestecand usor.
Cotletele se spala, se zvanta, se pipereaza si se prajesc 15 minute in untul ramas. Se intorc pe partea cealalta, se presara cu cimbru tocat si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca. Se sareaza si se servesc cu sosul fierbinte si cu merele caramelizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de mere si cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

Se amesteca carnea cu orezul,ceapa tocata,uliul si apa intr-un castronel.Se curata si se spala ardeii,rosiile

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Carnea se amesteca cu orezul fiert, oua, ceapa data pe razatoare, sare si piper. Frunza de varza

117 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 mere dulci-acrisoare
  • o ceapa mica
  • 120 g unt
  • 100 ml suc de mere
  • o lingura de miere (de salcam
  • daca se poate)
  • 2 linguri otet de mere
  • 200 ml concentrat de legume (Knorr + apa)
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri zahar
  • 4 cotlete de porc (circa 1 kg)
  • 4 crengute de cimbru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu cartofi la cuptor