autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mere si cimbru

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 mere dulci-acrisoare, , o ceapa mica, , 120 g unt, , 100 ml suc de mere, , o lingura de miere (de salcam, daca se poate), , 2 linguri otet de mere, , 200 ml concentrat de legume (Knorr + apa), , 3 linguri smantana, , sare, , piper, , 2 linguri zahar, , 4 cotlete de porc (circa 1 kg), , 4 crengute de cimbru.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala un mar, se curata de coaja si de seminte si se taie bucatele. Ceapa, curatata, se taie marunt si se caleste in 10 g de unt (pana devine sticloasa). Se adauga marul taiat, sucul de mere, mierea si otetul, se dau intr-un clocot, dupa care se acopera cratita cu un capac si se mai lasa sa se innabuse vreo 5 minute.
Se paseaza merele printr-o sita, se adauga smantana, zeama de zarzavat si 70 g de unt taiat bucatele si se amesteca bine (in mixer). Se gusta sosul de sare si piper.
Se spala si se curata celelalte mere, se taie in patru, apoi felii subtiri, se pun intr-o tigaie cu 20 g de unt incins, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 5 minute, amestecand usor.
Cotletele se spala, se zvanta, se pipereaza si se prajesc 15 minute in untul ramas. Se intorc pe partea cealalta, se presara cu cimbru tocat si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca. Se sareaza si se servesc cu sosul fierbinte si cu merele caramelizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos de mere si cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei cu tărhană

Ardei cu tărhană

Prepararea tărhanei: 3 ouă și 500 gr de făină cu puțină sare se frământă până devine

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Iepure in frisca

Iepure in frisca

Iepurele il taiem proportional si se coace in tigaie pina se rumeneste. Aparte se coace ceapa

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 mere dulci-acrisoare
  • o ceapa mica
  • 120 g unt
  • 100 ml suc de mere
  • o lingura de miere (de salcam
  • daca se poate)
  • 2 linguri otet de mere
  • 200 ml concentrat de legume (Knorr + apa)
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri zahar
  • 4 cotlete de porc (circa 1 kg)
  • 4 crengute de cimbru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Fasole rosie cu afumatura si ardei copt