autor:

» » Mancaruri cu carne

Cotlet de purcel cu carnati la tava

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2013

Ingrediente
1 cotlet de purcel de circa 2 kg, 2 carnati de casa afumati, sare, piper, 1 lingura boia de ardei dulce, 1 cana cu vin rosu, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa, 1/2 cana pasta de rosii de casa, 1 lingura pasta de gogosari, 1 lingurita patrunjel uscat, 1 lingurita cimbru uscat, ciupercute intregi (suplimentar)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie.
Taiem din el felii potrivite ca si grosime.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol punem ceapa, usturoiul, vinul, pasta de rosii, pasta de gogosari,boiaua de ardei, patrunjelul si cimbrul.
Amestecam bine cu o lingura de lemn, iar la final punem sare si piper dupa gust.
In tot acest amestec dam drumul bucatilor de carne.
Le amestecam bine, acoperim cu folie si introducem bolul la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa acest timp scoatem carnea din frigider si o turnam intr-o tava cu tot cu baitul pregatit.
Acoperim cu o folie si introducem tava in cuptorul incins.
Lasam sa se faca la foc potrivit.
Cand este patrunsa cam pe jumatate, taiem carnatul si il punem printre bucatile de friptura si cateva ciupercute am pus eu.
Acoperim tava inapoi si mai lasam pana carnea este foarte bine patrunsa, gustam o bucatica ca sa ne dam seama.
Ultimele 10 minute lasam carnea descoperita sa prinda putina crusta.
O scoatem din cuptor cand este gata, punem folia si o lasam sa stea asa in aburi pentru a fi frageda cand servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de purcel cu carnati la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cotlet de purcel de circa 2 kg
  • 2 carnati de casa afumati
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 cana cu vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ciupercute intregi (suplimentar)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Franzela umpluta