autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cotlet de ton

Autor: mereuta alexandra (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mereuta alexandra (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
1 cotelt de ton, , unt, , ulei masline, , sare, piper, vin alb sec, , lamaie, patrunjel, , Pentru sos: smantana, mustar, castraveti murati, rosii, ardei, dovlecei, usturoi.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Colteltul de ton se spala sub jet cu apa rece, se lasa la uscat, apoi se prajeste putin in ulei de masline cam vreo 5 minute intorcandu-l.

Apoi se pune in tava unsa cu unt, iar peste peste se pune sare, piper, si vin sec alb cam vreo cana.

se lasa la cuptor 10 minute la temperatura de 210 grade.



Sosul: 2 linguri smantana, 2 linguri mustar si castraveti murati taiati marunt cubulete.



Legumele pe gratar: se taie rosiile feliute ,ardeii, dovleceii, se pot face in tigaie tip gratar fara ulei si se apasa pe legume (timp 5 minute intorcandu-le). Apoi se pun in tigaia unde s-a prajit pestele si se pun 2 - 3 minute pe foc si se adauga sare piper si usturoiul pisat.



Dupa ce s-a facut tonul, se scoate si se pune peste el sosul, apoi inca putin vin alb sec si iarasi se baga la cuptor 10 min tot la 210 grade.

Apoi se aseaza pe platou cu legumele facute pe gratar si lamaia care se si starce putin peste.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tocanita de mazare noua si cod

Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste cu legume

Peste cu legume

Spala bine file de peste. Curatam cartofii si morcovii , spalam si taiem rondele sau cum doriti.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Hering marinat cu legume