autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cotlet de ton

Autor: mereuta alexandra (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mereuta alexandra (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
1 cotelt de ton, , unt, , ulei masline, , sare, piper, vin alb sec, , lamaie, patrunjel, , Pentru sos: smantana, mustar, castraveti murati, rosii, ardei, dovlecei, usturoi.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Colteltul de ton se spala sub jet cu apa rece, se lasa la uscat, apoi se prajeste putin in ulei de masline cam vreo 5 minute intorcandu-l.

Apoi se pune in tava unsa cu unt, iar peste peste se pune sare, piper, si vin sec alb cam vreo cana.

se lasa la cuptor 10 minute la temperatura de 210 grade.



Sosul: 2 linguri smantana, 2 linguri mustar si castraveti murati taiati marunt cubulete.



Legumele pe gratar: se taie rosiile feliute ,ardeii, dovleceii, se pot face in tigaie tip gratar fara ulei si se apasa pe legume (timp 5 minute intorcandu-le). Apoi se pun in tigaia unde s-a prajit pestele si se pun 2 - 3 minute pe foc si se adauga sare piper si usturoiul pisat.



Dupa ce s-a facut tonul, se scoate si se pune peste el sosul, apoi inca putin vin alb sec si iarasi se baga la cuptor 10 min tot la 210 grade.

Apoi se aseaza pe platou cu legumele facute pe gratar si lamaia care se si starce putin peste.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Lapti de crap prajiti

Lapti de crap prajiti

Laptii se spala si se tin in apa rece circa 1-2 ore, schimband de cateva ori apa.Apoi se pun intr-un

6 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca

17 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastrav somonat cu cartofi noi