autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Cotlet de ton

Autor: mereuta alexandra (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mereuta alexandra (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
1 cotelt de ton, , unt, , ulei masline, , sare, piper, vin alb sec, , lamaie, patrunjel, , Pentru sos: smantana, mustar, castraveti murati, rosii, ardei, dovlecei, usturoi.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Colteltul de ton se spala sub jet cu apa rece, se lasa la uscat, apoi se prajeste putin in ulei de masline cam vreo 5 minute intorcandu-l.

Apoi se pune in tava unsa cu unt, iar peste peste se pune sare, piper, si vin sec alb cam vreo cana.

se lasa la cuptor 10 minute la temperatura de 210 grade.



Sosul: 2 linguri smantana, 2 linguri mustar si castraveti murati taiati marunt cubulete.



Legumele pe gratar: se taie rosiile feliute ,ardeii, dovleceii, se pot face in tigaie tip gratar fara ulei si se apasa pe legume (timp 5 minute intorcandu-le). Apoi se pun in tigaia unde s-a prajit pestele si se pun 2 - 3 minute pe foc si se adauga sare piper si usturoiul pisat.



Dupa ce s-a facut tonul, se scoate si se pune peste el sosul, apoi inca putin vin alb sec si iarasi se baga la cuptor 10 min tot la 210 grade.

Apoi se aseaza pe platou cu legumele facute pe gratar si lamaia care se si starce putin peste.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de ton" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap prajit cu garnitura de cartofi natur

Crap prajit cu garnitura de cartofi natur

1. Se curata pestele de solzi, urechi si intestine. 2. Se indeparteaza capul si coada, iar apoi

9 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Creveti cu sos picant,

Creveti cu sos picant,

Curatam ceapa si o taiem julien, rosiile le spalam si le dam pe razatoare, curatam cateii de usturoi

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Dorada cu ciuperci