autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Cotlet si carnati de porc in sos de vin la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Ingrediente
4 buc cotlet de porc cu os, 4 carnati proaspeti de casa, o ceapa rosie, o ceapa alba, o capatana usturoi, cca 500 ml vin alb, sare,, mustar dulce

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Cepele se curata de coaja,se spala si se taie felii care se aseaza in tava formand un pat de ceapa . Usturoiul se curata,iar jumatate se taie felii asezandu-se peste ceapa,iar cealalta jumatate se piseaza si se adauga peste friptura.
Cotletele se spala,se sterg ,se infasoara individual in folie de plastic(de impachetat alimentele) si se bat putin pe ambele parti. Dupa ce le-am batut le ungem cu putin mustar pe ambele parti ,infigem cate 3-4 cuisoare in fiecare bucata de cotlet,se condimenteaza dupa gust dupa care le asezam in tava peste patul format din feliile de ceapa si usturoi,iar carnatii se inteapa din loc in loc cu o scobitoare asezandu-se si ei in tava.Se acopera cu vin si se introduce tava la cuptor.Cand s-a rumenit se intorc si pe cealalta parte,adaugam usturoiul pisat si stropim din cand in cand cu sosul din tava.Cand intoarcem cotletele trebuie sa le intoarcem cu grija sa nu cada ceapa care s-a prins pe partea care a stat direct pe pat...Va avea un efect aparte...
Cine doreste ca sosul sa fie rosu poate adauga putina pasta de tomate,dar sosul oricum prinde o culoare placuta de la ceapa rosie.
La aceasta friptura nu se adauga apa deloc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet si carnati de porc in sos de vin la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulou de peste cu garnitura de legume

Rulou de peste cu garnitura de legume

Taiem fileurile in doua pe lungimea lor si le batem ca pe snitele. Le umplem cu ciuperci ,cascaval

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

2 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Multumesc mult...

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    carnatii sunt preferatii mei! iar reteta ta e grozava!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Ma bucur ca va place...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte apetisanta reteta ta. Imi place. Si eu folosesc foarte des vinul la fripturi si sosuri, le da o aroma deosebita.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      colesterol curat,dar buuuuuuuuuuun!!!!!!!!nu cred ca e nevoie de sos de rosii.arata si suna tare apetisant.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Mmm ce bunatate!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      O bunatate! Si eu pregatesc la fel.Iubesc aceasta combinatie (carnat, carne, vin).

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      O bunatate ,,mmm imi lasa gura apa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • 4 buc cotlet de porc cu os
  • 4 carnati proaspeti de casa
  • o ceapa rosie
  • o ceapa alba
  • o capatana usturoi
  • cca 500 ml vin alb
  • sare,
  • mustar dulce

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Muschi de porc la tava