autor:

Maricor

» » Fripturi

Cotlete de berbecut cu ciuperci

Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maricor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
200g ciuperci champignon, , 200g ciuperci pleurotus, 6 fire de usturoi, 10 fire de ceapa, 1 legatura de patrunjel tocat, 4-5 linguri de ulei de masline, 50ml vin alb demi-sec, sare, piper, Pentru marinarea cotletelelor:, 50ml vin rosu, un buchetel de condimente proapete mediteraneene(rozmarin,cimbrisor,oregano), 1 ligurita de boia dulce sau iute, 5-6 linguri de masline, sare,piper, 8-12 cotletele de berbecut,

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim marinata amestecand ingredientele. Punem cotletelele intr-o punga, turnam marinata peste ele, legam punga si agitam bine. Lasam 30 de minute la rece. Intre timp, curatam ciupercile, le taiem in 4-6 bucati si le punem la calit cu ulei de masline intr-o tigaie Wook sau tefal.Cand s-au inmuiat adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele.Amestecam si adaugam sare si piper. Cand a scazut apa adaugam vinul. Dupa 3-4 minute stingem focul si adaugam patrunjelul tocat. Sotarea ciupercilor nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute daca dorim sa pastram tot ce este mai bun in ele.Scoatem cotletelele din marinata si le punem pe gratar.Putem folosi orice fel de gratar cu conditia sa fie incins.Frigem carnea 2-3 minute pe fiecare parte. NU intepati carnea cu furculita cand o intoarceti. Folositi un cleste pentru barbeque.Serviti cu sote de ciuperci si salata verde. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200g ciuperci champignon
  • 200g ciuperci pleurotus
  • 6 fire de usturoi
  • 10 fire de ceapa
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 50ml vin alb demi-sec
  • sare
  • piper
  • Pentru marinarea cotletelelor:
  • 50ml vin rosu
  • un buchetel de condimente proapete mediteraneene(rozmarin,cimbrisor,oregano)
  • 1 ligurita de boia dulce sau iute
  • 5-6 linguri de masline
  • sare,piper
  • 8-12 cotletele de berbecut,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciocanele marinate la cuptor