autor:

» » Mancaruri cu carne

Cotlete de miel cu ierburi aromate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cotlete de miel, , 4 linguri ulei de masline, , 3 picaturi ulei aromat de rozmarin, , sare, , piper., Pentru garnitura: 350 g orez fiert pe jumatate, , 40 g unt, , 1 legatura busuioc, , 1 legatura coriandru, , 4 fire de menta.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati uleiul de masline cu cel de rozmarin, ungeti cotletele de miel cu amestecul astfel obtinut si lasati-le sa stea 15 minute la temperatura camerei, ca sa se impregneze bine carnea cu parfumul de rozmarin.
Puneti orezul pe foc, impreuna cu untul si cu ierburile aromate taiate marunt si dupa ce s-a fiert, tineti-l la cald.
Incingeti gratarul (de fonta) si asezati pe el cotletele de miel foarte putin scurse. Lasati-le sa se patrunda 3-4 minute pe fiecare parte si condimentati-le cu sare si piper.
Serviti-le fierbinti, impreuna cu garnitura de orez.
Atentie: Uleiurile esentiale folosite la gatit parfumeaza bucatele fara a avea gustul amarui al plantelor (ca rozmarinul sau cimbrul), dar nu puneti mai mult de 2-3 picaturi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cotlete de miel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 picaturi ulei aromat de rozmarin
  • sare
  • piper.
  • Pentru garnitura: 350 g orez fiert pe jumatate
  • 40 g unt
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura coriandru
  • 4 fire de menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui prajit