Cotlete de miel cu ierburi aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cotlete de miel,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 3 picaturi ulei aromat de rozmarin,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru garnitura: 350 g orez fiert pe jumatate,
  • 40 g unt,
  • 1 legatura busuioc,
  • 1 legatura coriandru,
  • 4 fire de menta.

Mod de preparare

Amestecati uleiul de masline cu cel de rozmarin, ungeti cotletele de miel cu amestecul astfel obtinut si lasati-le sa stea 15 minute la temperatura camerei, ca sa se impregneze bine carnea cu parfumul de rozmarin.

Puneti orezul pe foc, impreuna cu untul si cu ierburile aromate taiate marunt si dupa ce s-a fiert, tineti-l la cald.

Incingeti gratarul (de fonta) si asezati pe el cotletele de miel foarte putin scurse. Lasati-le sa se patrunda 3-4 minute pe fiecare parte si condimentati-le cu sare si piper.

Serviti-le fierbinti, impreuna cu garnitura de orez.

Atentie: Uleiurile esentiale folosite la gatit parfumeaza bucatele fara a avea gustul amarui al plantelor (ca rozmarinul sau cimbrul), dar nu puneti mai mult de 2-3 picaturi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci