autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlete de miel cu ierburi aromate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cotlete de miel, , 4 linguri ulei de masline, , 3 picaturi ulei aromat de rozmarin, , sare, , piper., Pentru garnitura: 350 g orez fiert pe jumatate, , 40 g unt, , 1 legatura busuioc, , 1 legatura coriandru, , 4 fire de menta.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati uleiul de masline cu cel de rozmarin, ungeti cotletele de miel cu amestecul astfel obtinut si lasati-le sa stea 15 minute la temperatura camerei, ca sa se impregneze bine carnea cu parfumul de rozmarin.
Puneti orezul pe foc, impreuna cu untul si cu ierburile aromate taiate marunt si dupa ce s-a fiert, tineti-l la cald.
Incingeti gratarul (de fonta) si asezati pe el cotletele de miel foarte putin scurse. Lasati-le sa se patrunda 3-4 minute pe fiecare parte si condimentati-le cu sare si piper.
Serviti-le fierbinti, impreuna cu garnitura de orez.
Atentie: Uleiurile esentiale folosite la gatit parfumeaza bucatele fara a avea gustul amarui al plantelor (ca rozmarinul sau cimbrul), dar nu puneti mai mult de 2-3 picaturi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara

Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara

Ceafa de porc se bate bine pana ramane la grosimea de jumatate de centimetru, se asezoneaza cu sare,

2 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume(Chinese food)

Mancare chinezeasca cu piept de pui si legume(Chinese food)

Mai intai se taie pieptul bucati,(eu il tai bucati mai mari dar se poate taia si fasii mai lungi)apoi

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 cotlete de miel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 picaturi ulei aromat de rozmarin
  • sare
  • piper.
  • Pentru garnitura: 350 g orez fiert pe jumatate
  • 40 g unt
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura coriandru
  • 4 fire de menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tartă cu pui şi smântână