autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

COTLETE DE MIEL LA GRATAR

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 29 martie 2009

Ingrediente
(4 portii):, 16 cotlete de miel,, ulei de masline presat la rece,, sare,, piper,, 2-3 lamai,, 300g.grau bulgur,, 200g.rosii mici,, 5 linguri masline negre taiate rondele,, 2 linguri de patrunjel tocat fin,, 1 lingura de busuioc,, 500g.iaurt,, 2 catei de usturoi,, 1 castravete

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1.Graul bulgur se inabusa conform instructiunilor de pe pachet , se lasa la scurs si la racit.Apoi, se amesteca cu patrunjel , busuioc,sare si piper,3 linguri ulei de masline,2 linguri zeama de lamaie si maslinele taiate rondele.
2.Se spala rosiile si se taie jumatati.
3.Castravetele se curata de coaja ,se taie in jumatate pe lung,se scot semintele cu lingurita si se da pe razatoarea mare.Se sareaza si se lasa 10 minute, dupa care se scurge bine de surplusul de zeama.Usturoiul zdrobit se pune in iaurt,odata cu castravetele ras.Se amesteca si se potriveste de gust cu sare ,piper si 2 linguri ulei de masline.
4.Se sterg cotletelecu un servet de bucatarie,se pun pe gratar si se lasa 3 minute pe fiecare parte.Cand sunt aproape gata ,se stropesc cu uleiul de masline ramas si se condimenteaza cu sare si piper.Dupa plac, se poate turna peste ele zeama de lamaie.
5.Se servesc cotletele cu bulgur si sosul tzatziki.Se orneaza cu jumatatile de rosii.Este de preferat sa se serveasca calde cotletele, insotite de un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLETE DE MIEL LA GRATAR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele umplute

Chiftele umplute

Aceasta reteta este pentru 4 chiftele umplute cu oua, restul de carne putand fi utilizat pentru chiftelute

2 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume in vas roman

Pui cu legume in vas roman

Carnea de pui se transeaza, se condimenteaza cu condimentele pentru carne de pui sau delikat si boia

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 16 cotlete de miel,
  • ulei de masline presat la rece,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 lamai,
  • 300g.grau bulgur,
  • 200g.rosii mici,
  • 5 linguri masline negre taiate rondele,
  • 2 linguri de patrunjel tocat fin,
  • 1 lingura de busuioc,
  • 500g.iaurt,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 castravete

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Ostropel de pui