autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

COTLETE DE PORC CU GHIMBIR SI MERE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Ingrediente
4 cotlete de porc cu os(cca.750g in total),, 3 mere rosii,, 1 radacina ghimbir de 5 cm.,, 300ml. suc de mere neindulcit,, 25g.unt nesarat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se fac mai multe taieturi adanci in carnea cotletelor cu un cutit ascutit - se vor rumeni mai frumos si mai uniform. Se freaca cu sare si piper.
2. Se curata merele de cotor si samburi si se taie cubulete. Se pun intr-un vas. Se adauga ghimbirul ras.
3. Se rumenesc cotletele in putin ulei incins, 3-4 minute pe fiecare parte, apasandu-le, pentru a-si lasa grasimea in tigaie - astfel, sosul va fi mai gustos, iar cotletele se vor rumeni mai bine. Dupa 2 minute, se adauga merele si ghimbirul si se lasa inca 3 minute, pana se rumeneste bine carnea. Se scot cotletele si se lasa merele in tigaie. Peste mere se toarna sucul de mere si se lasa sa fiarba, amestecand mereu, pana se ingroasa sosul si scade la jumatate (cca.5 minute). Se adauga untul, amestecand pana se topeste. Se potriveste de sare si se toarna sosul peste cotlete.
4. Se serveste preparatul cu salata de cartofi noi, ceapa verde si un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLETE DE PORC CU GHIMBIR SI MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Carne tocata in crusta

Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece

10 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc cu os(cca.750g in total),
  • 3 mere rosii,
  • 1 radacina ghimbir de 5 cm.,
  • 300ml. suc de mere neindulcit,
  • 25g.unt nesarat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Piept de pui impanat