1. Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc, se adauga ceapa rasa, se amesteca (fara sa se mai puna pe foc) si se adauga un varf de lingurita de boia dulce de ardei si se omogenizeaza compozitia. Se repune pe foc.
2. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se inmoaie ceapa, se potriveste de sare, se adauga zeama de lamiie si piperul. Se ia tigaia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte.
3. Cotletele unse cu untdelemn (dar nebatute si nesarate), se prajesc intr-o tigaie de Teflon, cate 10 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.
4. Cotletele se asaza pe un platou, se toarna sosul deasupra si se servesc cu garnitura de orez, paste, piure de cartofi, salate de sezon si un vin alb sec.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii