autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

COTLETE DE PORC CU SMANTANA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
4 cotlete de porc, , 30 g slanina afumata, , 50 g ceapa, , 100 ml vin alb,, 100 ml smantana, , lamaie, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc, se adauga ceapa rasa, se amesteca (fara sa se mai puna pe foc) si se adauga un varf de lingurita de boia dulce de ardei si se omogenizeaza compozitia. Se repune pe foc.
2. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se inmoaie ceapa, se potriveste de sare, se adauga zeama de lamiie si piperul. Se ia tigaia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte.
3. Cotletele unse cu untdelemn (dar nebatute si nesarate), se prajesc intr-o tigaie de Teflon, cate 10 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.
4. Cotletele se asaza pe un platou, se toarna sosul deasupra si se servesc cu garnitura de orez, paste, piure de cartofi, salate de sezon si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLETE DE PORC CU SMANTANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos

54 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Șnițel ”tocat”

Șnițel ”tocat”

Intai tocam carnea fiarta, cuburi, nu prea mici, nici prea mari. Separat batem ouale (sau oul, daca

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Mamaliga dezvelita