autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

COTLETE DE PORC CU SMANTANA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
4 cotlete de porc, , 30 g slanina afumata, , 50 g ceapa, , 100 ml vin alb,, 100 ml smantana, , lamaie, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc, se adauga ceapa rasa, se amesteca (fara sa se mai puna pe foc) si se adauga un varf de lingurita de boia dulce de ardei si se omogenizeaza compozitia. Se repune pe foc.
2. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se inmoaie ceapa, se potriveste de sare, se adauga zeama de lamiie si piperul. Se ia tigaia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte.
3. Cotletele unse cu untdelemn (dar nebatute si nesarate), se prajesc intr-o tigaie de Teflon, cate 10 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.
4. Cotletele se asaza pe un platou, se toarna sosul deasupra si se servesc cu garnitura de orez, paste, piure de cartofi, salate de sezon si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLETE DE PORC CU SMANTANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui in sos de rosii

Ciocanele de pui in sos de rosii

Intr-o oala cu apa fierbinte, punem carnea cu putin sare la fiert (un sfert de ora ), dupa ce s-a

17 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de pui in glazura alba

Rulada de pui in glazura alba

Pieptul se spala, se curata de pielita si se taie ca pentru snitel, se bate putin si se aseaza fiecare

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita cu sos rosu