Reteta postata pe: 20 octombrie 2009
Ingrediente
4 cotlete de porc (taiate de 2 cm grosime)., 30 g slanina afumata., 50 g ceapan rosie., 100 ml vin alb., 200 ml smantana (15%grasime)., lamaie, sare si piper proaspat macinat.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc, adaugandu-se ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici; se amesteca un minut (fara sa se mai puna pe foc), adaugand repede un virf de lingurita de boia dulce de ardei si amestecand de 2-3 ori. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se moaie ceapa, potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lamaie si piper. Apoi, tigaia se ia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana care a fost batuta bine. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte. Cotletele, nebatute si nesarate, unse cu untdelemn, se prajesc intr-o tigaie care a fost infierbantata inainte fara grasime. Cotletele se prajesc in tigaia fara grasime, numai cu 20 minute inainte de servire, cate 10 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin. Cotletele se asaza imediat pe platou, turnandu-se sosul deasupra. Se servesc cu garnitura de orez, macaroane sau cu piure de cartofi si salate. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc in smantana" nu uita sa-i faci un
review
Carnea de miel se spala, se dezoseaza si se taie in bucati cat pentru o persoana. Se pune intr-o
7 voturi
1 comentariu
30 min
Se spala pulpele si se curata, apoi se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se taie ceapa si usturoiul
6 voturi
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate