autor:

dicarmencitta1957

» » Fripturi

Cotlete de porc in smantana

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
4 cotlete de porc (taiate de 2 cm grosime)., 30 g slanina afumata., 50 g ceapan rosie., 100 ml vin alb., 200 ml smantana (15%grasime)., lamaie, sare si piper proaspat macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc, adaugandu-se ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici; se amesteca un minut (fara sa se mai puna pe foc), adaugand repede un virf de lingurita de boia dulce de ardei si amestecand de 2-3 ori. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se moaie ceapa, potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lamaie si piper. Apoi, tigaia se ia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana care a fost batuta bine. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte. Cotletele, nebatute si nesarate, unse cu untdelemn, se prajesc intr-o tigaie care a fost infierbantata inainte fara grasime. Cotletele se prajesc in tigaia fara grasime, numai cu 20 minute inainte de servire, cate 10 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin. Cotletele se asaza imediat pe platou, turnandu-se sosul deasupra. Se servesc cu garnitura de orez, macaroane sau cu piure de cartofi si salate. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc in smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulada din muschi de porc

Rulada din muschi de porc

Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza

22 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata

Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata

Cartofii se curata, se spala , se taie (eu am folosit o tabla ondulata), se spala din nou si se scurg

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc (taiate de 2 cm grosime).
  • 30 g slanina afumata.
  • 50 g ceapan rosie.
  • 100 ml vin alb.
  • 200 ml smantana (15%grasime).
  • lamaie
  • sare si piper proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Jumari