Slanina taiata marunt se prajeste intr-o tigaie, la foc mic, pana cand se rumeneste putin. Se ia de pe foc, adaugandu-se ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici; se amesteca un minut (fara sa se mai puna pe foc), adaugand repede un virf de lingurita de boia dulce de ardei si amestecand de 2-3 ori. Se stinge cu vinul si 3-4 linguri cu apa si se lasa sa fiarba 5 minute ca sa se moaie ceapa, potrivindu-se gustul cu sare, zeama de lamaie si piper. Apoi, tigaia se ia de pe foc si sosul se amesteca imediat cu smantana care a fost batuta bine. Nu se mai fierbe, pastrandu-se pe un vas cu apa fierbinte. Cotletele, nebatute si nesarate, unse cu untdelemn, se prajesc intr-o tigaie care a fost infierbantata inainte fara grasime. Cotletele se prajesc in tigaia fara grasime, numai cu 20 minute inainte de servire, cate 10 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin. Cotletele se asaza imediat pe platou, turnandu-se sosul deasupra. Se servesc cu garnitura de orez, macaroane sau cu piure de cartofi si salate. Pofta buna!
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii