Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • faina,
  • ulei pentru prajit,
  • 24 de masline negre fara samburi,
  • 4 linguri busuioc proaspat tocat.
  • Pentru sos: 2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa verde tocata marunt,
  • 4 catei de usturoi pisati,
  • 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot),
  • 2 linguri bulion,
  • 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt,
  • sare,
  • piper negru macinat.

Mod de preparare

Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se prajesc in el - circa 10 minute - ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase.

Se adauga rosiile taiate bucati (impreuna cu zeama), bulionul, busuiocul sau salvia si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, aproximativ o ora, fara capac, amestecand din timp in timp, pana ce scade sosul la circa 600 ml.

Cam cu 5 minute inainte sa fie gata, se prajeste carnea. Se da prin faina amestecata cu sare si piper si se prajeste, aproximativ 5 minute, in uleiul incins, intorcand-o o data ca sa se rumeneasca frumos.

Se toarna sosul peste cotlete si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 15 minute, pana ce se patrund bine.

Se aseaza pe un platou incins, se garnisesc cu masline si busuioc tocat si se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise