autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete, , sare, , piper negru macinat, , faina, , ulei pentru prajit, , 24 de masline negre fara samburi, , 4 linguri busuioc proaspat tocat., Pentru sos: 2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 4 catei de usturoi pisati, , 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot), , 2 linguri bulion, , 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt, , sare,, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se prajesc in el - circa 10 minute - ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase.
Se adauga rosiile taiate bucati (impreuna cu zeama), bulionul, busuiocul sau salvia si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, aproximativ o ora, fara capac, amestecand din timp in timp, pana ce scade sosul la circa 600 ml.
Cam cu 5 minute inainte sa fie gata, se prajeste carnea. Se da prin faina amestecata cu sare si piper si se prajeste, aproximativ 5 minute, in uleiul incins, intorcand-o o data ca sa se rumeneasca frumos.
Se toarna sosul peste cotlete si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 15 minute, pana ce se patrund bine.
Se aseaza pe un platou incins, se garnisesc cu masline si busuioc tocat si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mincare de conopida

Mincare de conopida

Spalam pulpele(le putem curata de piele) si le prajim.Intre timp desfacem conopida in buchetele si

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui

Papricas de pui

Carnea se spala. ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Adaugam si carnea de pui

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete
  • sare
  • piper negru macinat
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 24 de masline negre fara samburi
  • 4 linguri busuioc proaspat tocat.
  • Pentru sos: 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot)
  • 2 linguri bulion
  • 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt
  • sare,
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpite la cuptor cu masline