autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete, , sare, , piper negru macinat, , faina, , ulei pentru prajit, , 24 de masline negre fara samburi, , 4 linguri busuioc proaspat tocat., Pentru sos: 2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 4 catei de usturoi pisati, , 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot), , 2 linguri bulion, , 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt, , sare,, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se prajesc in el - circa 10 minute - ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase.
Se adauga rosiile taiate bucati (impreuna cu zeama), bulionul, busuiocul sau salvia si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, aproximativ o ora, fara capac, amestecand din timp in timp, pana ce scade sosul la circa 600 ml.
Cam cu 5 minute inainte sa fie gata, se prajeste carnea. Se da prin faina amestecata cu sare si piper si se prajeste, aproximativ 5 minute, in uleiul incins, intorcand-o o data ca sa se rumeneasca frumos.
Se toarna sosul peste cotlete si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 15 minute, pana ce se patrund bine.
Se aseaza pe un platou incins, se garnisesc cu masline si busuioc tocat si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu banane si orez cubana

Pui cu banane si orez cubana

Orezul cubana: Orezul se fierbe in apa rece, pana scade toata apa, impreuna cu concentratul de pui.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos

Piept de pui cu sos

Pieptul de pui fiert il tai cubulete. Radacinoasele fierte le dai pe razatoare, adaugi rosiile date

0 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete
  • sare
  • piper negru macinat
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 24 de masline negre fara samburi
  • 4 linguri busuioc proaspat tocat.
  • Pentru sos: 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot)
  • 2 linguri bulion
  • 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt
  • sare,
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tocanita de telina cu pui