autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete, , sare, , piper negru macinat, , faina, , ulei pentru prajit, , 24 de masline negre fara samburi, , 4 linguri busuioc proaspat tocat., Pentru sos: 2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 4 catei de usturoi pisati, , 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot), , 2 linguri bulion, , 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt, , sare,, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se prajesc in el - circa 10 minute - ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase.
Se adauga rosiile taiate bucati (impreuna cu zeama), bulionul, busuiocul sau salvia si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, aproximativ o ora, fara capac, amestecand din timp in timp, pana ce scade sosul la circa 600 ml.
Cam cu 5 minute inainte sa fie gata, se prajeste carnea. Se da prin faina amestecata cu sare si piper si se prajeste, aproximativ 5 minute, in uleiul incins, intorcand-o o data ca sa se rumeneasca frumos.
Se toarna sosul peste cotlete si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 15 minute, pana ce se patrund bine.
Se aseaza pe un platou incins, se garnisesc cu masline si busuioc tocat si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de inimi si pipote de pasare

Tocanita de inimi si pipote de pasare

Se spala pipotele si inimile de pui si se pun intr-o tigaie la prajit in putin ulei. Dupa cca 5 min,

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete
  • sare
  • piper negru macinat
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 24 de masline negre fara samburi
  • 4 linguri busuioc proaspat tocat.
  • Pentru sos: 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot)
  • 2 linguri bulion
  • 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt
  • sare,
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Aripioare cu sos picant