autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete, , sare, , piper negru macinat, , faina, , ulei pentru prajit, , 24 de masline negre fara samburi, , 4 linguri busuioc proaspat tocat., Pentru sos: 2 linguri ulei de masline, , 1 ceapa verde tocata marunt, , 4 catei de usturoi pisati, , 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot), , 2 linguri bulion, , 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt, , sare,, piper negru macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se prajesc in el - circa 10 minute - ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase.
Se adauga rosiile taiate bucati (impreuna cu zeama), bulionul, busuiocul sau salvia si se gusta de sare si piper. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, aproximativ o ora, fara capac, amestecand din timp in timp, pana ce scade sosul la circa 600 ml.
Cam cu 5 minute inainte sa fie gata, se prajeste carnea. Se da prin faina amestecata cu sare si piper si se prajeste, aproximativ 5 minute, in uleiul incins, intorcand-o o data ca sa se rumeneasca frumos.
Se toarna sosul peste cotlete si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 15 minute, pana ce se patrund bine.
Se aseaza pe un platou incins, se garnisesc cu masline si busuioc tocat si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de vita (vitel) cu sos Nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de Pui cu Legume Mexicane

Ficatei de Pui cu Legume Mexicane

Ficateii se spala se curata dupa care se pun in tigaie la prajit, se curata 3 catei de usturoi, se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui, copt

Snitel din piept de pui, copt

Pieptul de pui taiat in felii se sterge bine cu prosop de hartie. Se condimenteaza , apoi se da

3 voturi    8 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cotlete
  • sare
  • piper negru macinat
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 24 de masline negre fara samburi
  • 4 linguri busuioc proaspat tocat.
  • Pentru sos: 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 800 g rosii decojite din conserva (cu zeama cu tot)
  • 2 linguri bulion
  • 6 frunzulite de busuioc sau salvie tocata marunt
  • sare,
  • piper negru macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
MAZARE CU PARIZER DE CURCAN