Couscous Royal cu merguez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Couscous Royal cu merguez

Ingrediente

  • 12 carnati ( am folosit merguez ) sau
  • 8 carnati + 4 cotlete de miel sau 4 piepti de pui
  • 400 gr couscous ( in pungulite, prefiert )
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 zucchini
  • 1 cutie naut
  • 1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii taiate cuburi
  • 1 lingurita harissa
  • 2 cuburi knorr de vita
  • Ras el hanout - Este un mix de condimente pentru couscous ce contine coriandru, chimion, curcuma, nucsoara, ghimbir si cardamom
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala, se cojesc si se taie cubulete morcovii, ceapa, zucchini, ardeiul si rosiile daca este cazul.

Incalziti uleiul si caliti legumele 6-7 minute, amestecand din cand in cand.

Separat dizolvati cubul de vita in 200 ml apa fiarta iar apoi il turnati peste legume.

Condimentati cu boia de ardei dulce, harissa, ras el hanout, piper si putina sare.

Adaugati bucatile de rosii si nautul, amestecati si lasati alte 6-7 minute la foc mic acoperit cu un capac.

Incingeti 1 lingura de unt sau ulei de masline si prajiti carnatii si carnea.

Fierbeti apa intr-o oala iar cand da in clocot o luati de pe foc si adaugati couscousul. Acoperiti oala cu un capac si lasati 7 minute.

Dupa cele 7 minute scurgeti cuscusul il scoateti din pungi, adaugati untul peste si amestecati-l cu o furculita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise