autor:

Melian

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Couscous Royal cu merguez

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
12 carnati ( am folosit merguez ) sau, 8 carnati + 4 cotlete de miel sau 4 piepti de pui, 400 gr couscous ( in pungulite, prefiert ), 4 morcovi, 1 ceapa mare, 1 ardei gras rosu, 2 zucchini, 1 cutie naut, 1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii taiate cuburi, 1 lingurita harissa, 2 cuburi knorr de vita, Ras el hanout - Este un mix de condimente pentru couscous ce contine coriandru, chimion, curcuma, nucsoara, ghimbir si cardamom, 1 lingurita unt, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala, se cojesc si se taie cubulete morcovii, ceapa, zucchini, ardeiul si rosiile daca este cazul.
Incalziti uleiul si caliti legumele 6-7 minute, amestecand din cand in cand.

Separat dizolvati cubul de vita in 200 ml apa fiarta iar apoi il turnati peste legume.
Condimentati cu boia de ardei dulce, harissa, ras el hanout, piper si putina sare.
Adaugati bucatile de rosii si nautul, amestecati si lasati alte 6-7 minute la foc mic acoperit cu un capac.

Incingeti 1 lingura de unt sau ulei de masline si prajiti carnatii si carnea.
Fierbeti apa intr-o oala iar cand da in clocot o luati de pe foc si adaugati couscousul. Acoperiti oala cu un capac si lasati 7 minute.
Dupa cele 7 minute scurgeti cuscusul il scoateti din pungi, adaugati untul peste si amestecati-l cu o furculita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous Royal cu merguez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SPANAC LA CUPTOR

SPANAC LA CUPTOR

Spanacul se curata,se spala si se opareste in apa cu putina sare. Cand se raceste se toaca marunt

18 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
tocanita de rosi cu mamaliguta

tocanita de rosi cu mamaliguta

se taie ceapa solzisori si ardeiul fideluta si se calesc se aduaga rosiile din conserva si se mai

8 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    georgiana , 15 ianuarie 2015

    Buna si mutlumim pt reteta:) Stiu ca couscous-ul are un sos separat impreuna cu legumele enumerate mai sus,dar si dovlecelul care nu trebuie sa lipseasca .Din pacate ,sosul nu-l gasesc ca reteta si nas vrea sa stiu cum se face ,caci el e cel mai important in aceasta mancare ,deoarece couscous in sine e uscat.

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

    interesanta!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 12 carnati ( am folosit merguez ) sau
  • 8 carnati + 4 cotlete de miel sau 4 piepti de pui
  • 400 gr couscous ( in pungulite
  • prefiert )
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 zucchini
  • 1 cutie naut
  • 1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii taiate cuburi
  • 1 lingurita harissa
  • 2 cuburi knorr de vita
  • Ras el hanout - Este un mix de condimente pentru couscous ce contine coriandru
  • chimion
  • curcuma
  • nucsoara
  • ghimbir si cardamom
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

37 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

georgiana

Buna si mutlumim pt reteta:) Stiu ca couscous-ul are un sos separat impreuna cu legumele enumerate mai sus,dar si dovlecelul care nu trebuie sa lipseasca .Din pacate ,sosul nu-l gasesc ca reteta si nas vrea sa stiu cum se face ,caci el e cel mai important in aceasta mancare ,deoarece couscous in sine e uscat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii  si piept de pui Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii si piept de pui

Se spala, se rup capetele si atele pastailor. Se spala si apoi se taie bucatele dovleceii si rosiile. Se taie cubulete mici pieptul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Orez spaniol