Couscous Royal cu merguez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Couscous Royal cu merguez

Ingrediente

  • 12 carnati ( am folosit merguez ) sau
  • 8 carnati + 4 cotlete de miel sau 4 piepti de pui
  • 400 gr couscous ( in pungulite, prefiert )
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 zucchini
  • 1 cutie naut
  • 1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii taiate cuburi
  • 1 lingurita harissa
  • 2 cuburi knorr de vita
  • Ras el hanout - Este un mix de condimente pentru couscous ce contine coriandru, chimion, curcuma, nucsoara, ghimbir si cardamom
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala, se cojesc si se taie cubulete morcovii, ceapa, zucchini, ardeiul si rosiile daca este cazul.

Incalziti uleiul si caliti legumele 6-7 minute, amestecand din cand in cand.

Separat dizolvati cubul de vita in 200 ml apa fiarta iar apoi il turnati peste legume.

Condimentati cu boia de ardei dulce, harissa, ras el hanout, piper si putina sare.

Adaugati bucatile de rosii si nautul, amestecati si lasati alte 6-7 minute la foc mic acoperit cu un capac.

Incingeti 1 lingura de unt sau ulei de masline si prajiti carnatii si carnea.

Fierbeti apa intr-o oala iar cand da in clocot o luati de pe foc si adaugati couscousul. Acoperiti oala cu un capac si lasati 7 minute.

Dupa cele 7 minute scurgeti cuscusul il scoateti din pungi, adaugati untul peste si amestecati-l cu o furculita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta