autor:

Melian

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Couscous Royal cu merguez

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
12 carnati ( am folosit merguez ) sau, 8 carnati + 4 cotlete de miel sau 4 piepti de pui, 400 gr couscous ( in pungulite, prefiert ), 4 morcovi, 1 ceapa mare, 1 ardei gras rosu, 2 zucchini, 1 cutie naut, 1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii taiate cuburi, 1 lingurita harissa, 2 cuburi knorr de vita, Ras el hanout - Este un mix de condimente pentru couscous ce contine coriandru, chimion, curcuma, nucsoara, ghimbir si cardamom, 1 lingurita unt, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala, se cojesc si se taie cubulete morcovii, ceapa, zucchini, ardeiul si rosiile daca este cazul.
Incalziti uleiul si caliti legumele 6-7 minute, amestecand din cand in cand.

Separat dizolvati cubul de vita in 200 ml apa fiarta iar apoi il turnati peste legume.
Condimentati cu boia de ardei dulce, harissa, ras el hanout, piper si putina sare.
Adaugati bucatile de rosii si nautul, amestecati si lasati alte 6-7 minute la foc mic acoperit cu un capac.

Incingeti 1 lingura de unt sau ulei de masline si prajiti carnatii si carnea.
Fierbeti apa intr-o oala iar cand da in clocot o luati de pe foc si adaugati couscousul. Acoperiti oala cu un capac si lasati 7 minute.
Dupa cele 7 minute scurgeti cuscusul il scoateti din pungi, adaugati untul peste si amestecati-l cu o furculita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous Royal cu merguez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PORUMB FIERT

PORUMB FIERT

Intro oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore).

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pituca cu varza

Pituca cu varza

Se dizolva drojdia in putina de apa calda, se pune plamadeala, apoi se framanta adugandu-se inca

9 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    georgiana , 15 ianuarie 2015

    Buna si mutlumim pt reteta:) Stiu ca couscous-ul are un sos separat impreuna cu legumele enumerate mai sus,dar si dovlecelul care nu trebuie sa lipseasca .Din pacate ,sosul nu-l gasesc ca reteta si nas vrea sa stiu cum se face ,caci el e cel mai important in aceasta mancare ,deoarece couscous in sine e uscat.

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2013

    interesanta!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 12 carnati ( am folosit merguez ) sau
  • 8 carnati + 4 cotlete de miel sau 4 piepti de pui
  • 400 gr couscous ( in pungulite
  • prefiert )
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 zucchini
  • 1 cutie naut
  • 1 cutie rosii cuburi sau 3 rosii taiate cuburi
  • 1 lingurita harissa
  • 2 cuburi knorr de vita
  • Ras el hanout - Este un mix de condimente pentru couscous ce contine coriandru
  • chimion
  • curcuma
  • nucsoara
  • ghimbir si cardamom
  • 1 lingurita unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

georgiana

Buna si mutlumim pt reteta:) Stiu ca couscous-ul are un sos separat impreuna cu legumele enumerate mai sus,dar si dovlecelul care nu trebuie sa lipseasca .Din pacate ,sosul nu-l gasesc ca reteta si nas vrea sa stiu cum se face ,caci el e cel mai important in aceasta mancare ,deoarece couscous in sine e uscat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei umpluti cu carne