Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si le amestecam cu o lingura.
Apa minerala, calduta sa fie, o turnam treptat si framantam.
La final punem uleiul de masline, il incorporam bine.
Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru.
Rasturnam aluatul, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu o rotita zimtata sau cu un cutit bine ascutit, taiem fasii .
Luam cate un crenvurste si in jurul sau infasuram cate o fasie de aluat, sau doua fasii daca sunt mai scurte. Prindem bine si la capete. La fel procedam pana terminam toti crenvurstii.
Ungem cu unt o tava mai mare, o tapetam cu hartie de copt si ii asezam in tava.
Batem spuma un ou si cu ajutorul unui penson ii unge, apoi ii presaram cu mac.
Introducem tava in cuptorul incins, lasam covridogii pana sunt rumeniti frumos.
Cand sunt gata, ii scoatem si ii acoperim cu un prosop gros.
Ii servim calzi, cu mustar am preferat noi.
Pofta buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii