autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Aluaturi si Foietaje

COVRIGEI CU MAC/SUSAN/SARE MAI MARE

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
- 500 - 600 grame de faina, - 150 grame margarina, - 200 mililitri lapte, - 30 grame drojdie, - 2 oua, - un pachetel de mac, - susan, - chiar sare mai mare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

1.Se pune drojdia in lapte caldut si se tine asa aproximativ 15 minute
2.Drojdia impreuna cu laptele se pun peste faina si se amesteca.
3.Adaugam un ou, margarina si framantam bine
4.Intindem aluatul cu un facalet si taiem fasii subtiri, carora le putem da diferite forme, ii putem impleti etc.
5.Formele astfel obtinute se ung cu ou si se presara mac sau susan ori sare mai mare.
6.Se pun intr o tava unsa cu ulei sau in care am pus hartie de copt si o introducem in cuptorul incalzit in prealabil timp de 15 minute, pana ce obtin acea culoare aurie
Daca ti-a placut reteta noastra "COVRIGEI CU MAC/SUSAN/SARE MAI MARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cuiburi din foietaj si salam picant

Cuiburi din foietaj si salam picant

Se desface aluatul si se taie orizontal in fasii de cca 5 cm latime. Se taie feliile de salam in

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

11 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • - 500 - 600 grame de faina
  • - 150 grame margarina
  • - 200 mililitri lapte
  • - 30 grame drojdie
  • - 2 oua
  • - un pachetel de mac
  • - susan
  • - chiar sare mai mare

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj de casa