autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Covrigi

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 05 octombrie 2009

Ingrediente
1 plic de 7 gr de drojdie uscata, 3 pahare de faina alba, 2 linguri ulei de masline, 3 oua, 1 lingurita de sare, 2 linguri boabe de Shumar (cred ca se gaseste la magazinele de mirodenii si plante uscate, ele dau un gust bun covrigilor.), 1/2 pahar de apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat in robotul de bucatarie din toate ingredientele (in afara de sare ). Daca daca este lipicios, se mai adauga faina si se framinta. Abia acum se se adauga sarea. Se framinta inca putin si se lasa la dospit o ora.

Dupa o ora se aseaza aluatul pe masa, se imparte in 4 bucati si fiecare bucata in 4. Se rostogoleste fiecare bucata in mina si se formeaza un optar. Se aseaza pe o tava tapetata cu pergament, se unge cu ou si se presara cu susan. Se mai lasa putin acoperit in tava sa mai creasca dupa care se coc la 190 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pina se rumenesc 30 - 40 de minute. Sint splendizi cu unt proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Covrigi cu mac si susan

Covrigi cu mac si susan

Punem ingredientele pentru aluat, in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam pentru

19 voturi    11 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu mac

Covrigi cu mac

Am impresia ca am capatat, fara premeditare, un obicei din a prepara paine in casa, la sfarsit de

13 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Foarte buna reteta. Nu am pus shumar pentru ca nu stiu ce este si nici n-am vazut pe nicaieri. Probabil e ceva mai exotic dar sunt buni si fara.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    Arata grozav covrigii tai...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Arata foarte bine.............

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

    Hmm,ce bine arata...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Cred ca sunt pufosi la cum arata! As gusta si eu unul...!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      buni si aratosi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 plic de 7 gr de drojdie uscata
  • 3 pahare de faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 oua
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri boabe de Shumar (cred ca se gaseste la magazinele de mirodenii si plante uscate
  • ele dau un gust bun covrigilor.)
  • 1/2 pahar de apa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata grozav covrigii tai...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
PRAJITURA CU NUCA DE COCOS