Untul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si sare. Se amesteca bine apoi se pune faina amestecata cu nucile macinate.
Se da la rece 1 ora. Se ia apoi din coca cite o bucatica se suceste pe masa presarata cu putina faina in suluri ca macaroanele de groase. Se taie in lungime de 8-10 cm si se rasucesc in forma de 8. Se asaza in tava si se coc la foc moale, sa ramina albe, circa 15 min.
Se trec fierbinti prin zahar vanilat. Au gust acrisor si cu cit stau mai mult se fragezesc si sint mai bune.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii