autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigiei din faina integrala si chimen

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2013

Ingrediente
200g apa, 1 lingurita sare, 1 lingurita rasa chimen macinat (grosier), ½ lingurita zahar, 2 linguri ulei, 500g faina integrala, 10g drojdie uscata, Pt glazura:, 1 ou, 1 lingurita lapte, ½ lingurita chimen macinat (grosier)

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Adaugam ingredientele in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam aparatul pentru framantat si dospit.

Cand aluatul este gata de prelucrat, adica dospit, frumos crescut , il rasturnam pe planseta de lucru si-l impartim in bucatele mici din care formama rulouri lungi, subtiri, din care formama cornuletele(vezi foto).

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol, ajutandu-ne de o furculita, batem oul cu laptele si cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem cornuletele. Presaram chimen deasupra si le dam la copt (cuptorul fiind preincalzit), pentru 20-25’.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigiei din faina integrala si chimen" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Crescente cu sunca

Crescente cu sunca

Se dizolva drojdia in apa calda.Se taie sunca si ardeiul in cubulete. Se cerne faina intr-un castron,

5 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Frumosi, gustosi si mai ales migalosi !!!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Niste covrigei foarte sanatosi! Pot fi pregatiti mai ales pentru copilasi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    deliciosi, iar prezentarea este pe masura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 200g apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa chimen macinat (grosier)
  • ½ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 500g faina integrala
  • 10g drojdie uscata
  • Pt glazura:
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • ½ lingurita chimen macinat (grosier)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Frumosi, gustosi si mai ales migalosi !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede cu gem