Cow beaf - pastrama din piept de vaca

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Cow beaf - pastrama din piept de vaca

Ingrediente

  • 1bucata de piept de vaca - doua kilograme si jumatate
  • ptr marinada
  • 250 gr sare groasa de bucatarie
  • 250 gr zahar brun
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 4 pahare de apa
  • 8 frunze de dafin
  • 10 boabe de enibahar
  • 10 boabe de piper negru
  • 3/4 lingurita nucsoara macinata
  • 6 catei de usturoi
  • ptr fiert-
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi curatati taiati
  • 10 boabe de piper negru
  • 10 boabe de enibahar
  • 6 frunze de dafin
  • 1-2 frunza de telina

Mod de preparare

Marinarea dureaza 7-10 zile in care carnea este intr-o punga inchisa si o intoarcem de pe o parte pe alta in fiecare zi - dar merita asteptarea.

Luam bucata de carne cruda o curatam si o spalam. Intr-um bol amestecam zaharul cu sarea, turnam peste carne si o masam ca sarea si zaharul sa intre in ea.

Punem carnea in 2 pungi de koky, adaugam restul componentelor marinatei adaugam apa si inchidem punga de koky sa fie ermetic inchisa. Punem carnea intr-o cratita potrivita sa incapa bine si punem greutati peste punga ca carnea sa stea jos in lichid, o punem la rece si in fiecare zi o invartim cu punga de pe o parte pe cealalta.

In a saptea zi o scoatem din marinada o clatim si o punem intr-o cratita cu apa care sa acopere complet carnea. O lasam sa inceapa sa fiarba, o spumam si facem focul mic, lasam sa fiarba 1/2 de ora dupa care scoatem carnea si varsam apa. O punem din nou la fiert cu legume si mirodenii si o lasam sa fiarba 2 ore pana devine moale. Scoatem carnea pe o farfurie incalzita o lasam putin si se poate taia in fasii subtiri de pastrama. Merge foarte bine in sandviciuri cu salata si sosuri sau cu piure de cartofi si salata verde. Lichidul care a ramas de la fierbere se poate fierbe in continuare pana se concetreaza si se foloseste ca sos se potriveste de gust si este minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise