autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Cow beaf - pastrama din piept de vaca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 04 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 04 martie 2013

Ingrediente
1bucata de piept de vaca - doua kilograme si jumatate, , ptr marinada, , 250 gr sare groasa de bucatarie, , 250 gr zahar brun, , 1/2 lingurita bicarbonat, , 4 pahare de apa, , 8 frunze de dafin, , 10 boabe de enibahar, , 10 boabe de piper negru, , 3/4 lingurita nucsoara macinata, , 6 catei de usturoi, , , , ptr fiert-, , 1 ceapa mare, , 2-3 morcovi curatati taiati, , 10 boabe de piper negru, , 10 boabe de enibahar, , 6 frunze de dafin, , 1-2 frunza de telina

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Marinarea dureaza 7-10 zile in care carnea este intr-o punga inchisa si o intoarcem de pe o parte pe alta in fiecare zi - dar merita asteptarea.

Luam bucata de carne cruda o curatam si o spalam. Intr-um bol amestecam zaharul cu sarea, turnam peste carne si o masam ca sarea si zaharul sa intre in ea.

Punem carnea in 2 pungi de koky, adaugam restul componentelor marinatei adaugam apa si inchidem punga de koky sa fie ermetic inchisa. Punem carnea intr-o cratita potrivita sa incapa bine si punem greutati peste punga ca carnea sa stea jos in lichid, o punem la rece si in fiecare zi o invartim cu punga de pe o parte pe cealalta.

In a saptea zi o scoatem din marinada o clatim si o punem intr-o cratita cu apa care sa acopere complet carnea. O lasam sa inceapa sa fiarba, o spumam si facem focul mic, lasam sa fiarba 1/2 de ora dupa care scoatem carnea si varsam apa. O punem din nou la fiert cu legume si mirodenii si o lasam sa fiarba 2 ore pana devine moale. Scoatem carnea pe o farfurie incalzita o lasam putin si se poate taia in fasii subtiri de pastrama. Merge foarte bine in sandviciuri cu salata si sosuri sau cu piure de cartofi si salata verde. Lichidul care a ramas de la fierbere se poate fierbe in continuare pana se concetreaza si se foloseste ca sos se potriveste de gust si este minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cow beaf - pastrama din piept de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1bucata de piept de vaca - doua kilograme si jumatate
  • ptr marinada
  • 250 gr sare groasa de bucatarie
  • 250 gr zahar brun
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 4 pahare de apa
  • 8 frunze de dafin
  • 10 boabe de enibahar
  • 10 boabe de piper negru
  • 3/4 lingurita nucsoara macinata
  • 6 catei de usturoi
  • ptr fiert-
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi curatati taiati
  • 10 boabe de piper negru
  • 10 boabe de enibahar
  • 6 frunze de dafin
  • 1-2 frunza de telina

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Rinichi de porc in sos de vin aromat