autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Cow beaf - pastrama din piept de vaca

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 04 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 04 martie 2013

Ingrediente
1bucata de piept de vaca - doua kilograme si jumatate, , ptr marinada, , 250 gr sare groasa de bucatarie, , 250 gr zahar brun, , 1/2 lingurita bicarbonat, , 4 pahare de apa, , 8 frunze de dafin, , 10 boabe de enibahar, , 10 boabe de piper negru, , 3/4 lingurita nucsoara macinata, , 6 catei de usturoi, , , , ptr fiert-, , 1 ceapa mare, , 2-3 morcovi curatati taiati, , 10 boabe de piper negru, , 10 boabe de enibahar, , 6 frunze de dafin, , 1-2 frunza de telina

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Marinarea dureaza 7-10 zile in care carnea este intr-o punga inchisa si o intoarcem de pe o parte pe alta in fiecare zi - dar merita asteptarea.

Luam bucata de carne cruda o curatam si o spalam. Intr-um bol amestecam zaharul cu sarea, turnam peste carne si o masam ca sarea si zaharul sa intre in ea.

Punem carnea in 2 pungi de koky, adaugam restul componentelor marinatei adaugam apa si inchidem punga de koky sa fie ermetic inchisa. Punem carnea intr-o cratita potrivita sa incapa bine si punem greutati peste punga ca carnea sa stea jos in lichid, o punem la rece si in fiecare zi o invartim cu punga de pe o parte pe cealalta.

In a saptea zi o scoatem din marinada o clatim si o punem intr-o cratita cu apa care sa acopere complet carnea. O lasam sa inceapa sa fiarba, o spumam si facem focul mic, lasam sa fiarba 1/2 de ora dupa care scoatem carnea si varsam apa. O punem din nou la fiert cu legume si mirodenii si o lasam sa fiarba 2 ore pana devine moale. Scoatem carnea pe o farfurie incalzita o lasam putin si se poate taia in fasii subtiri de pastrama. Merge foarte bine in sandviciuri cu salata si sosuri sau cu piure de cartofi si salata verde. Lichidul care a ramas de la fierbere se poate fierbe in continuare pana se concetreaza si se foloseste ca sos se potriveste de gust si este minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cow beaf - pastrama din piept de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ardei

Pui cu ardei

Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de curcan

Ardei umpluti cu carne de curcan

Carnea, morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1bucata de piept de vaca - doua kilograme si jumatate
  • ptr marinada
  • 250 gr sare groasa de bucatarie
  • 250 gr zahar brun
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 4 pahare de apa
  • 8 frunze de dafin
  • 10 boabe de enibahar
  • 10 boabe de piper negru
  • 3/4 lingurita nucsoara macinata
  • 6 catei de usturoi
  • ptr fiert-
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi curatati taiati
  • 10 boabe de piper negru
  • 10 boabe de enibahar
  • 6 frunze de dafin
  • 1-2 frunza de telina

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu piept de pui