autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cozido a portuguesa

Autor: sofia valeria ros (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sofia valeria ros (Maestru bucatar)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 24 octombrie 2006

Ingrediente
doua urechi de porc, doua unghii de porc, 500 g costita de porc proaspata, 300 g muschi de vaca, trei carnati de casa afumati si un sangerete, 5 - 6 cartofi, 1 varza dulce, 5 - 6 morcovi, 2 - 3 ridichi albe, cateva frunze de varza portugheza., , se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta., , Pentru orezul alb:, 3 catei de usturoi, 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita., ,

Dificultate: Medie Timp: 4h

9 voturi

Mod de preparare

se pune carnea de porc cu multa sare la macerat minim 12 ore.
se spala bine carnea de sare si se pune la fiert intr-o oala astfel incat apa sa acopere complet carnea. Cand este bine fiarta se scoate si se pune varza dulce taiata in patru, frunzele de varza portughezaintregi, cartofii taiati in jumatate, morcovii taiati pe lung in jumatate, ridichiile taiate in jumatate, . Deasupra se pun trei carnati afumati si un sangerete( de preferat sa fie intepati cu fruculita sau cutitul ca sa nu se sparga).
dupa ce au fiert legumele se scot din apa in care au fiert si se pun pe un platou.deasupra se aseaza carnea fiarta taiata mai mic si carnatii taiati in rondele groase de doua degete.

se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta.

Pentru orezul alb:
3 catei de usturoi, 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita.

Se calesccateii de usturoi in ulei cat sa devina transparenti se pune orezul si se lasa sa se caleasca amstecand continuu pana devine alb opac.Se pune apa clocotita si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mare. Se sareaza dupa gust si se da focul cat de mic posibil si se pune capacul. Se mai lasa pana seaca apa complet si se ia de pe foc. Se lasa acoperit ca sa fiarba complet in aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "cozido a portuguesa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tochitura Cirio

Tochitura Cirio

Se ia ceapa, se curata, se taie fideluta si se caleste. Usturoiul se taie marunt si se pune peste

106 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic

Cartofi si ceapa rosie la cuptor cu otet balsamic

Cartofii curatati se taie in 4 si se pun la fiert, in apa deja fierbinte, timp de 5-8 minute, dupa

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Super !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Ador cozida,pacat ca unde lucru,pranzul e tot timpul ori gratar de peste sau carne,ne indoapa de carapaus!O sa incerc sa fac acasa.Mi-ai facut pofta!

  • Fara foto

    silvia santos ionete (Bucatar) , 10 ianuarie 2010

    Obisnuita sa se faca(scz pt romana)ca la mama acasa unde eram 6,binenteles faceam in cantitati "industriale"si era o delicia!!! Trebui sa spun ca,mama punea mai multe feluri din carne de porc(ceafa,costita,spate,scarita taiata mai gros etc). Orezul si fasole o fierbea la urma in apa unde s-au gatit carnea si legume. Oricum,mersi pt ca ai postat acesta reteta demonstrativa traditionala portughesa. Inca odata scuze pentru romana:)))

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      foarte buna mancarea aceasta.O mananc cel putin o data pe luna la servici.Varza poate sa fie oricare.Totusi e un pic cam greu acest fel de mancare.Eu ii spun:mancarea puturosilor pentru ca nu este complexa dar ia mult tip la fiert.Pai se compara cu sarmalele noastre?!

    • Fara foto

      sebastian , 24 februarie 2009

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • doua urechi de porc
  • doua unghii de porc
  • 500 g costita de porc proaspata
  • 300 g muschi de vaca
  • trei carnati de casa afumati si un sangerete
  • 5 - 6 cartofi
  • 1 varza dulce
  • 5 - 6 morcovi
  • 2 - 3 ridichi albe
  • cateva frunze de varza portugheza.
  • se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta.
  • Pentru orezul alb:
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu orez