autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cozido a portuguesa

Autor: sofia valeria ros (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sofia valeria ros (Maestru bucatar)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 24 octombrie 2006

Ingrediente
doua urechi de porc, doua unghii de porc, 500 g costita de porc proaspata, 300 g muschi de vaca, trei carnati de casa afumati si un sangerete, 5 - 6 cartofi, 1 varza dulce, 5 - 6 morcovi, 2 - 3 ridichi albe, cateva frunze de varza portugheza., , se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta., , Pentru orezul alb:, 3 catei de usturoi, 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita., ,

Dificultate: Medie Timp: 4h

9 voturi

Mod de preparare

se pune carnea de porc cu multa sare la macerat minim 12 ore.
se spala bine carnea de sare si se pune la fiert intr-o oala astfel incat apa sa acopere complet carnea. Cand este bine fiarta se scoate si se pune varza dulce taiata in patru, frunzele de varza portughezaintregi, cartofii taiati in jumatate, morcovii taiati pe lung in jumatate, ridichiile taiate in jumatate, . Deasupra se pun trei carnati afumati si un sangerete( de preferat sa fie intepati cu fruculita sau cutitul ca sa nu se sparga).
dupa ce au fiert legumele se scot din apa in care au fiert si se pun pe un platou.deasupra se aseaza carnea fiarta taiata mai mic si carnatii taiati in rondele groase de doua degete.

se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta.

Pentru orezul alb:
3 catei de usturoi, 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita.

Se calesccateii de usturoi in ulei cat sa devina transparenti se pune orezul si se lasa sa se caleasca amstecand continuu pana devine alb opac.Se pune apa clocotita si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mare. Se sareaza dupa gust si se da focul cat de mic posibil si se pune capacul. Se mai lasa pana seaca apa complet si se ia de pe foc. Se lasa acoperit ca sa fiarba complet in aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "cozido a portuguesa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul

21 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Super !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Ador cozida,pacat ca unde lucru,pranzul e tot timpul ori gratar de peste sau carne,ne indoapa de carapaus!O sa incerc sa fac acasa.Mi-ai facut pofta!

  • Fara foto

    silvia santos ionete (Bucatar) , 10 ianuarie 2010

    Obisnuita sa se faca(scz pt romana)ca la mama acasa unde eram 6,binenteles faceam in cantitati "industriale"si era o delicia!!! Trebui sa spun ca,mama punea mai multe feluri din carne de porc(ceafa,costita,spate,scarita taiata mai gros etc). Orezul si fasole o fierbea la urma in apa unde s-au gatit carnea si legume. Oricum,mersi pt ca ai postat acesta reteta demonstrativa traditionala portughesa. Inca odata scuze pentru romana:)))

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      foarte buna mancarea aceasta.O mananc cel putin o data pe luna la servici.Varza poate sa fie oricare.Totusi e un pic cam greu acest fel de mancare.Eu ii spun:mancarea puturosilor pentru ca nu este complexa dar ia mult tip la fiert.Pai se compara cu sarmalele noastre?!

    • Fara foto

      sebastian , 24 februarie 2009

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • doua urechi de porc
  • doua unghii de porc
  • 500 g costita de porc proaspata
  • 300 g muschi de vaca
  • trei carnati de casa afumati si un sangerete
  • 5 - 6 cartofi
  • 1 varza dulce
  • 5 - 6 morcovi
  • 2 - 3 ridichi albe
  • cateva frunze de varza portugheza.
  • se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta.
  • Pentru orezul alb:
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu rasol de pui