autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cozonac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
, 300 gr. faina, , , 3 galbenusuri, , , 1 lingura + 100 gr. zahar, , , 1 lingura untdelemn, , , 15 gr. drojdie de bere,, , un virf de cutit sare, , , 1 1/2 pahar lapte, , , 100 gr. unt, , , 1 lingura rom, , , vanilie, , , coaja de lamaie.,

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 40 min

7 voturi

Mod de preparare


Se face un aluat, amestecind drojdia cu laptele si zaharul, apoi, treptat, galbenusurile frecate cu sare, faina, untdelemnul, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se framinta bine si se lasa la dospit o ora. Se intinde pe planseta o foaie din aluat, se unge pe deasupra cu untul, frecat in prealabil cu zaharul pina devine ca o spuma.



Se ruleaza foaia si se taie in 7-8 bucati. Fiecare bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri.



La citeva minute dupa ce s-a copt, prajitura se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.



Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac " nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac unguresc

Cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita

2 voturi    0 comentarii
90h
Retete de Pasti
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite. Amestecam

5 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Cred ca este delicios...

  • Fara foto

    Adela , 18 decembrie 2008

    Am facut anul trecut cu miere si cu nuca, au iesit splendide.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2008

    Daca doriti, cozonacul se poate umple cu ce va place voua mai mult ! Cu nuca, mac , stafide...eu l-am umplut cu visine si stafide. Iese o minunatie !!!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura + 100 gr. zahar
  • 1 lingura untdelemn
  • 15 gr. drojdie de bere,
  • un virf de cutit sare
  • 1 1/2 pahar lapte
  • 100 gr. unt
  • 1 lingura rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca este delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite pufoase cu lamaie si seminte de mac