Cozonac

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 gr. faina,
  • 3 galbenusuri,
  • 1 lingura + 100 gr. zahar,
  • 1 lingura untdelemn,
  • 15 gr. drojdie de bere,
  • un virf de cutit sare,
  • 1 1/2 pahar lapte,
  • 100 gr. unt,
  • 1 lingura rom,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie.

Mod de preparare

Se face un aluat, amestecind drojdia cu laptele si zaharul, apoi, treptat, galbenusurile frecate cu sare, faina, untdelemnul, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se framinta bine si se lasa la dospit o ora. Se intinde pe planseta o foaie din aluat, se unge pe deasupra cu untul, frecat in prealabil cu zaharul pina devine ca o spuma.

Se ruleaza foaia si se taie in 7-8 bucati. Fiecare bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri.

La citeva minute dupa ce s-a copt, prajitura se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.

Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise