autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Autor: mariana_bondoc (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana_bondoc (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
, 1kg faina,, , 250g zahar,, , un cub drojdie,, , un pachet margarina, , , 1 lingurita sare,, , lapte o cana,, , 3 oua, , , mirodenii coaja de lamaie si portocala,, , zahar vanilat 4 pliculete Dr.Oetker,, , nuca,, , cacao,, , stafide,, , 1 ou pentru uns cozonaci.,

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare


Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.

Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 lingura zahar. Amestecam zaharul cu drojdia pina se topeste drojdia. Amestecam cu putin lapte si faina, lasam la crescut plamada. Intre timp batem spuma albusul cu zaharul si zaharul vanilat, pina se face ca o bezea punem si galbenusul, mirodeniile si mestecam. Cind plamada este gata, punem albus si galbenus si framintam. Treptat punem laptele caldut, margarina topita si calduta, si stafidele. Punem aluatul la crescut.

Cind aluatul a crescut il impartim in jumatate,intindem foaie si punem umplutura din cacao si nuca macinata. S-au fiecare cu ce umplutura vrea. In tava de cozonac punem hirtie de copt si punem cozonacii ii ungem cu oul batut si cine vrea presara zahar, s-au nuci jumatati. Punem la copt in cuptor la foc potirvit. Cind sunt gata ii incercam cu un pai facut numai pentru asa ceva.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau

6 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • mariana_bondoc , 14 aprilie 2010

    Iti trimit cu mult drag Carmen draga.Multam frumos si imi pare bina ca ti-a placut.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Mery,vreau si eu un cozonac,arata de nota 10 cu felicitari.Superba prezentarea.Ai toate stelutele de la mine.

  • mariana_bondoc (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    MULTUMESC FRMOS mirey

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Arata extraordinar cozonacul!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina,
  • 250g zahar,
  • un cub drojdie,
  • un pachet margarina
  • 1 lingurita sare,
  • lapte o cana,
  • 3 oua
  • mirodenii coaja de lamaie si portocala,
  • zahar vanilat 4 pliculete Dr.Oetker,
  • nuca,
  • cacao,
  • stafide,
  • 1 ou pentru uns cozonaci.

Raporteaza reteta

Retete
de mariana_bondoc
Turte scutecele lui Isus

Turte scutecele lui Isus

Punem faina intr-un vas, punem sarea si apa calduta si facem un aluat mai moale bun de intins foaie.

11 voturi    8 comentarii
2h 38 min
Prajituri

mariana_bondoc

Iti trimit cu mult drag Carmen draga.Multam frumos si imi pare bina ca ti-a placut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Turta cu dulceata de caise