autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Autor: mariana_bondoc (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana_bondoc (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
, 1kg faina,, , 250g zahar,, , un cub drojdie,, , un pachet margarina, , , 1 lingurita sare,, , lapte o cana,, , 3 oua, , , mirodenii coaja de lamaie si portocala,, , zahar vanilat 4 pliculete Dr.Oetker,, , nuca,, , cacao,, , stafide,, , 1 ou pentru uns cozonaci.,

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare


Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.

Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 lingura zahar. Amestecam zaharul cu drojdia pina se topeste drojdia. Amestecam cu putin lapte si faina, lasam la crescut plamada. Intre timp batem spuma albusul cu zaharul si zaharul vanilat, pina se face ca o bezea punem si galbenusul, mirodeniile si mestecam. Cind plamada este gata, punem albus si galbenus si framintam. Treptat punem laptele caldut, margarina topita si calduta, si stafidele. Punem aluatul la crescut.

Cind aluatul a crescut il impartim in jumatate,intindem foaie si punem umplutura din cacao si nuca macinata. S-au fiecare cu ce umplutura vrea. In tava de cozonac punem hirtie de copt si punem cozonacii ii ungem cu oul batut si cine vrea presara zahar, s-au nuci jumatati. Punem la copt in cuptor la foc potirvit. Cind sunt gata ii incercam cu un pai facut numai pentru asa ceva.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac de paste

Cozonac de paste

Aluatul : Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Mai intii cernem faina.Punem faina intr-un castron mare,iar in mijlocul ei punem drojdia amestecata

8 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mariana_bondoc , 14 aprilie 2010

    Iti trimit cu mult drag Carmen draga.Multam frumos si imi pare bina ca ti-a placut.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Mery,vreau si eu un cozonac,arata de nota 10 cu felicitari.Superba prezentarea.Ai toate stelutele de la mine.

  • Fara foto

    mariana_bondoc (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    MULTUMESC FRMOS mirey

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Arata extraordinar cozonacul!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina,
  • 250g zahar,
  • un cub drojdie,
  • un pachet margarina
  • 1 lingurita sare,
  • lapte o cana,
  • 3 oua
  • mirodenii coaja de lamaie si portocala,
  • zahar vanilat 4 pliculete Dr.Oetker,
  • nuca,
  • cacao,
  • stafide,
  • 1 ou pentru uns cozonaci.

Raporteaza reteta

Retete
de mariana_bondoc
Turte scutecele lui Isus

Turte scutecele lui Isus

Punem faina intr-un vas, punem sarea si apa calduta si facem un aluat mai moale bun de intins foaie.

11 voturi    8 comentarii
2h 38 min
Prajituri

mariana_bondoc

Iti trimit cu mult drag Carmen draga.Multam frumos si imi pare bina ca ti-a placut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
paine pufoasa pufoasa