Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.
Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 lingura zahar. Amestecam zaharul cu drojdia pina se topeste drojdia. Amestecam cu putin lapte si faina, lasam la crescut plamada. Intre timp batem spuma albusul cu zaharul si zaharul vanilat, pina se face ca o bezea punem si galbenusul, mirodeniile si mestecam. Cind plamada este gata, punem albus si galbenus si framintam. Treptat punem laptele caldut, margarina topita si calduta, si stafidele. Punem aluatul la crescut.
Cind aluatul a crescut il impartim in jumatate,intindem foaie si punem umplutura din cacao si nuca macinata. S-au fiecare cu ce umplutura vrea. In tava de cozonac punem hirtie de copt si punem cozonacii ii ungem cu oul batut si cine vrea presara zahar, s-au nuci jumatati. Punem la copt in cuptor la foc potirvit. Cind sunt gata ii incercam cu un pai facut numai pentru asa ceva.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii