autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

cozonac

Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
400 ml lapte (caldut), 200 ml ulei, 3 oua, drojdie de'' 50 de bani'', sare, 5 lg zahar( se poate si mai mult dc vreti mai dulce), aprox. 1 kg faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

ingredientele -FARA FAINA doar 4 linguri(restul de faina dupa dospire) se amesteca si se lasa sa stea la cald O ORA . apoi se adauga restul de faina si se framanta pina cind acesta este bine amestecat aproximativ 9-10 minute.
din acest aluat ies 2 cozonaci.
se imparte coca in doua; intr-una se adauga cacao
Atentie coca care contine cacao trebuie framantata mai bine pt a putea intra cacaoa bine in ea
impart pe rind fiecare coca si cea cu cacao si cea fara in cite 2 parti egale.
apoi pe rand intind coca(1) fara cacao in forma dreptunghiulara apoi una cu cacao la fel care o si pun peste cea simpla iar preferential se poate adaufa nuci, stafide rahat si se impatura apoi se pune in tava ;
la fel si celalalt cozonac; se ung deasupra cu galbenus si se presara z. vanilat
se lasa sa stea inca 20 de min apoi se introduca in cuptorul incalzit in prealabil
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rozenkrantz

Cozonac Rozenkrantz

Caramelizam cele 8 linguri de zahar direct in oala in care vom face coconacul sau il putem carameliza

3 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu Nutella

Cozonac cu Nutella

Se pregateste o maia din drojdie cu 100 ml lapte caldut la care se adauga si un pic de faina, se

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Cred ca e foarte bun.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Am sa adaug o poza la reteta dvs. cu cozonacul meu ce a fost umplut cu crema de cacao, nuci, stafide si mac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 ml lapte (caldut)
  • 200 ml ulei
  • 3 oua
  • drojdie de'' 50 de bani''
  • sare
  • 5 lg zahar( se poate si mai mult dc vreti mai dulce)
  • aprox. 1 kg faina

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti