autor:

» » Aluaturi si Foietaje

cozonac

Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
400 ml lapte (caldut), 200 ml ulei, 3 oua, drojdie de'' 50 de bani'', sare, 5 lg zahar( se poate si mai mult dc vreti mai dulce), aprox. 1 kg faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

ingredientele -FARA FAINA doar 4 linguri(restul de faina dupa dospire) se amesteca si se lasa sa stea la cald O ORA . apoi se adauga restul de faina si se framanta pina cind acesta este bine amestecat aproximativ 9-10 minute.
din acest aluat ies 2 cozonaci.
se imparte coca in doua; intr-una se adauga cacao
Atentie coca care contine cacao trebuie framantata mai bine pt a putea intra cacaoa bine in ea
impart pe rind fiecare coca si cea cu cacao si cea fara in cite 2 parti egale.
apoi pe rand intind coca(1) fara cacao in forma dreptunghiulara apoi una cu cacao la fel care o si pun peste cea simpla iar preferential se poate adaufa nuci, stafide rahat si se impatura apoi se pune in tava ;
la fel si celalalt cozonac; se ung deasupra cu galbenus si se presara z. vanilat
se lasa sa stea inca 20 de min apoi se introduca in cuptorul incalzit in prealabil
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau

6 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Cred ca e foarte bun.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Am sa adaug o poza la reteta dvs. cu cozonacul meu ce a fost umplut cu crema de cacao, nuci, stafide si mac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 ml lapte (caldut)
  • 200 ml ulei
  • 3 oua
  • drojdie de'' 50 de bani''
  • sare
  • 5 lg zahar( se poate si mai mult dc vreti mai dulce)
  • aprox. 1 kg faina

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu mere