autor:

» » Aluaturi si Foietaje

cozonac

Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANDREEA NATALIA GARDURARIU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
400 ml lapte (caldut), 200 ml ulei, 3 oua, drojdie de'' 50 de bani'', sare, 5 lg zahar( se poate si mai mult dc vreti mai dulce), aprox. 1 kg faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

ingredientele -FARA FAINA doar 4 linguri(restul de faina dupa dospire) se amesteca si se lasa sa stea la cald O ORA . apoi se adauga restul de faina si se framanta pina cind acesta este bine amestecat aproximativ 9-10 minute.
din acest aluat ies 2 cozonaci.
se imparte coca in doua; intr-una se adauga cacao
Atentie coca care contine cacao trebuie framantata mai bine pt a putea intra cacaoa bine in ea
impart pe rind fiecare coca si cea cu cacao si cea fara in cite 2 parti egale.
apoi pe rand intind coca(1) fara cacao in forma dreptunghiulara apoi una cu cacao la fel care o si pun peste cea simpla iar preferential se poate adaufa nuci, stafide rahat si se impatura apoi se pune in tava ;
la fel si celalalt cozonac; se ung deasupra cu galbenus si se presara z. vanilat
se lasa sa stea inca 20 de min apoi se introduca in cuptorul incalzit in prealabil
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac pufos de post

Cozonac pufos de post

1. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia, punem drojdia impreuna cu zaharul.

6 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau

6 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Cred ca e foarte bun.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Am sa adaug o poza la reteta dvs. cu cozonacul meu ce a fost umplut cu crema de cacao, nuci, stafide si mac.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 ml lapte (caldut)
  • 200 ml ulei
  • 3 oua
  • drojdie de'' 50 de bani''
  • sare
  • 5 lg zahar( se poate si mai mult dc vreti mai dulce)
  • aprox. 1 kg faina

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca e foarte bun.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
strudel cu mere