Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare.
Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen.
Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.
Crema-ciocolata o topim cu untul pe baie de aburi si amestecam cu restul de ingrediente (fara nuca) pana ce devine o pasta omgena.
Impartim aluatul in 2, una o punem inapoi in frigider.
Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi.
Ungem aluatul cu jumatate din crema adaugam nuca macainata sau tocata.
Rulam aluatul si il taiem in 2 pe lungime, il impletim si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam cozonaci sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul(cca 1 ora)
Dam tavile in cuptorul incalzit pentru cca 40 min, la 180 grade C.
In timp ce cozonacii sunt in cuptor facem siropul, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si se leaga un sirop.,
Scoatem cozonaci(facem proba cu scobitoarea)lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care ii ungem cu sirop.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii